Roompot-Kustpark-Texel_eiland_met_natuurlijke oevers_oeverzwaluwwand_texelse_boet.jpg
Delen:

Slim gebruik van de natuur verhoogt gastbeleving: Roompot Kustpark Texel inspireert met groen beleid

Leer uit de praktijk met deze podcast

In de vierde aflevering van dé podcast voor verblijfsrecreatieondernemers in Noord-Holland Noord deelt Merlijn Pietersma het inspirerende verhaal van Jennifer Nawratil van Roompot Kustpark Texel. Dit park, gelegen vlakbij De Koog en met het Nationaal Park Duinen van Texel als ‘achtertuin’, heeft de natuurlijke omgeving slim benut om de gastbeleving te verbeteren.

In samenwerking met IVN Natuureducatie is Roompot Kustpark Texel begonnen met verschillende groene projecten om de biodiversiteit te vergroten en gasten een meer authentieke natuurervaring te bieden. Eén van de speerpunten van het project is het planten van inheemse bloemsoorten en het terugbrengen van natuurlijke begroeiing op het park. Nawratil vertelt enthousiast: “We hebben nu weer heide en wilde orchideeën, die zijn teruggekeerd dankzij het nieuwe maaibeleid en het aanleggen van een vlindertuin.”

Het park heeft daarnaast een ‘beleefeiland’ gecreëerd, waar kinderen en gezinnen spelenderwijs de natuur kunnen ontdekken. Met het zogenoemde huttenmagazijn kunnen kinderen zelf hutten bouwen met natuurlijke materialen. Dit versterkt niet alleen hun band met de natuur, maar biedt ook een onvergetelijke beleving voor jong en oud.

Natuur als kern van de gastbeleving

Wat heeft deze groene investering het park opgeleverd? Volgens Nawratil zijn de resultaten indrukwekkend. “We merken dat gasten meer betrokken zijn bij de omgeving en bewuster worden van de natuur. Het creëert een diepere verbinding met hun verblijf en geeft hen een unieke ervaring.” Door de focus op duurzaamheid en natuurinclusief ontwerpen te leggen, trekt Roompot Kustpark Texel een breder publiek aan van natuurliefhebbers en families.

Deze initiatieven bewijzen dat de natuurlijke omgeving niet alleen een decor is, maar een krachtig middel om de gastbeleving te verrijken en tegelijkertijd bij te dragen aan natuurbehoud. Dit soort investeringen kunnen verblijfsrecreatiebedrijven in heel Nederland inspireren om hun groene potentieel beter te benutten.

Luister naar de volledige aflevering van de podcast om meer te horen over de strategieën en uitdagingen van Roompot Kustpark Texel en hoe je als ondernemer in de recreatiesector kunt profiteren van slim natuurbeheer.

De podcast is te beluisteren via Home - NHNEXT

Website preview
Podcast: Het benutten van de natuurlijke potentie en daarmee verhogen van de gastbeleving - NHNEXT
Roompot Kustpark Texel ligt tegenover Nationaal Park Duinen van Texel. Die natuurlijk omgeving, daar wilden ze iets mee. Samen met IVN Natuureducatie hebben ze een pilot opgezet om de potentie van de natuurlijke omgeving te benutten.
NHNEXT

 

 


 

Jeannette ten Kate

Jeannette ten Kate

Manager External Communications, Roompot & Landal GreenParks

 

 

  • Dagelijks bereikbaar

  • Flexibel betalen

  • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

  • Ideal
  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact

Volg ons op deze kanalen