Foto Roompot - 's Heeren Loo.jpg
Delen:

Bijzondere samenwerking tussen 's Heeren Loo en Roompot breidt uit

Ook op 2 vakantieparken in Kamperland gaan medewerkers met een verstandelijke beperking aan de slag

Zeeland, dinsdag 18 mei 2021 - Gehandicaptenzorgorganisatie ’s Heeren Loo en Roompot werken al enige tijd samen in de vorm van een dagbestedingsproject. Een groep medewerkers met een licht verstandelijke beperking helpt dagelijks met onderhoudswerkzaamheden op het vakantiepark Hof Domburg. Beide organisaties zijn zó tevreden over deze bijzondere samenwerking dat ze gaan uitbreiden.

Op twee vakantieparken in Kamperland (Roompot Beach Resort en de Banjaard) komt een nieuw team waar momenteel nog plaats is voor een aantal medewerkers met een licht verstandelijke beperking.

Nieuwe vaardigheden ontwikkelen

De diversiteit van werkzaamheden maakt het voor de cliëntmedewerkers afwisselend en leerzaam. Samen met begeleiding is de groep dagelijks bezig met onderhoudswerkzaamheden. Denk hierbij aan schoonmaakwerk, inrichten van de huisjes, onderhoud van het park en de speeltuin. Zij krijgen de ruimte om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe belangrijk het is om op tijd op je werk te komen en deel uit te maken van een team.

Onderdeel van het team

“De cliëntmedewerkers zijn écht onderdeel van het medewerkersteam op het park. Net als elke andere collega leveren zij een belangrijke bijdrage tot de leuke vakantiebeleving van onze gasten. Dit waarderen we heel erg”, aldus een woordvoerder van Roompot. Daarnaast mogen de cliëntmedewerkers, net als hun andere collega’s, buiten werktijd gebruik maken van de faciliteiten van het park zoals het zwembad. Beide partijen genieten ontzettend van de mooie samenwerking.

Samen werken aan een goed leven voor cliënten

's Heeren Loo helpt mensen met een verstandelijke beperking en/of andere beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. Een belangrijk onderdeel hierbij is een zinvolle dagbesteding. Voor Roompot staat maatschappelijke betrokkenheid hoog op de ranglijst. De slogan ‘Wat je bestemming ook is, je vindt het bij Roompot’ ​ is niet alleen van toepassing op vakantiegangers, maar ook op het personeel en de cliëntmedewerkers. ​

Meer weten over 's Heeren Loo of de Roompot? Kijk op www.sheerenloo.nl of news.roompot.nl.

 


Beeld in hoge resolutie

Roompot & 's Heeren Loo - Van links naar rechts: Sjaak, Wendell (begeleider) en Maurice.
Roompot & 's Heeren Loo - Van links naar rechts: Sjaak, Wendell (begeleider) en Maurice.

 

  • Dagelijks bereikbaar

  • Flexibel betalen

  • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

  • Ideal
  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact

Volg ons op deze kanalen