HIGHRES_PJF_R_0747.jpg
Delen:

Een sportieve vakantie in de natuur gepland?

Roompot tipt de mooiste wandel- en fietsgebieden met verblijfsopties

Samen met onze Noorderburen, beschikken wij over enkele uitstekende natuurgebieden die de ideale tussenstop kunnen vormen tijdens jouw actieve vakantie. Wij hebben enkele magnifieke wandel- en fietsgebieden in België en Nederland op een rijtje gezet en hier meteen enkele vreedzame verblijfsopties aan gekoppeld. Zo hoef jij alleen nog je verblijf te boeken en je route uit te stippelen.

 

Heuvelland — Limburg (NL)

Roompot Gulpen

In het uiterste zuiden van Nederland ligt het goddelijke Limburgse heuvelland aan je voeten. Heuvelland staat bekend als een van de fraaiste wandelgebieden van Nederland en kenmerkt zich door een enorme veelzijdigheid. In het Gulpdal vind je heuvels met loofbossen en holle wegen, grasland, akkers, poeltjes en boomgaarden. Het riviertje de Gulp stroomt er binnen vanuit België en huisvest onder meer de beekforel, die zich al eens aan een sprong durft te wagen en zo voorbijgangers verblijdt. 

Roompot Gulpen ligt te midden van het Heuvellandschap zodat je een met de natuur kunt worden. Kies je voor de totaalervaring, dan raden we je een verblijf in de Hillside Comfort aan. Deze woning is in de heuvel verwerkt, waardoor je elke ochtend wakker wordt met een onbeschrijfelijk zicht op het dal.

De streek leent zich dankzij diens wondermooie natuur perfect tot wandelen, mountainbiken of wielrennen. Voor wie graag een duwtje in de rug krijgt, zijn in het park elektrische fietsen beschikbaar. In tegenstelling tot het gros van Nederland dat erg plat is, is Gulpen namelijk in staat om jouw kuitspieren uit te dagen. Je trouwe viervoeter is hier overigens ook meer dan welkom! 

Je boekt een lodge in de heuvel voor 4 personen al vanaf € 256 voor een midweek.
roompot.be/bestemmingen/nederland/limburg-nl/qurios-gulpen/

 

Drentsche Aa — Drenthe (NL)

Villapark Akenveen

Drentsche Aa staat gekend als best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa. De beek is de enige in Nederland die zijn oorspronkelijke meanderende loop heeft behouden en dus nog net zo loopt als duizenden jaren geleden. Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen: je vindt er tientallen wandelroutes die lopen langs bossen en heidevelden, maar ook langs cultuurhistorische monumenten als hunebedden en oude Saksische boerderijen. Deze paden zijn er voor iedereen: jong, oud, kersverse ouders met kinderwagen, sportievelingen en mindervaliden. Leuk weetje: ook het beroemde Pieterpad loopt door het beekdal van de Drentsche Aa. 

Waarom zou je deze mooie omgeving aan het eind van de dag verlaten als je er ook de nacht kan doorbrengen? Villapark Akenveen ligt midden in het nationaal park. Op dit domein staat plezier met de gehele familie centraal. Naast wandelen of fietsen heb je er ook de optie om te waterfietsen op het binnenmeer of de onderwaterwereld te verkennen tijdens een duiktocht. Slapen doe je - uiteraard - in de gelijknamige villa 'Drentsche Aa'. 

Je boekt de villa Drentsche Aa voor 6 personen al vanaf € 337 voor een midweek.
roompot.be/bestemmingen/nederland/drenthe/villapark-akenveen/

 

De Hoge Veluwe — Gelderland (NL)

Cuber & De Veluwse Hoevegaerde

In Nationaal Park de Hoge Veluwe word je verwelkomd door een overweldigende natuur die je bijna doet vergeten dat je op Nederlands grondgebied staat. Tijdens een wandeling of fietstocht door het park, zal je zien dat de Veluwse landschappen elkaar voortdurend afwisselen. Je komt er loof-, naald- en gemengde bossen tegen en beweegt er in een adem over heidevelden, grasvlakten, stuifzandlandschappen en vennen. Je kan in het park een heleboel beschermde planten en dieren spotten en zelfs cultuur opsnuiven in het beroemde Kröller-Müller Museum. 

Voor wie de bewoonde wereld even wil laten voor wat die is, is er Cuber Veluwe. Je logeert er in een luxueuze outdoor suite die opgaat in de natuur. Temidden van de Hoge Veluwe geniet je van een aperitief tussen de boomtoppen en douch je onder de sterrenhemel.

Wie liever met de voetjes op de grond blijft (letterlijk dan), kan opteren voor een verblijf in De Veluwse Hoevegaerde. Rietgedekte hoeves en knusse bungalows wisselen elkaar af op dit zonovergoten domein. Enthousiastelingen kunnen er genieten van een duik in het buitenzwembad, een tenniswedstrijd, een outdoor schaakspel of een potje minigolf. Op beide locaties kunnen (elektrische) fietsen gehuurd worden.

Je boekt een Cuber Outdoor Suite voor 2 personen al vanaf € 122 per nacht.
roompot.be/bestemmingen/nederland/gelderland/cuber-veluwe/

en een Veluwse Hoevewoning op De Veluwse Hoevegaerde voor 4 personen
vanaf € 345 voor een weekend. 

roompot.be/bestemmingen/nederland/gelderland/de-veluwse-hoevegaerde/

 

Ameland — De Waddeneilanden (NL)

Roompot Ameland

Uitwaaien doe je op de Waddeneilanden voor de kust van Noord-Holland en Friesland! Ameland, bijvoorbeeld, is het uitgelezen eiland voor natuurliefhebbers en vakantiegenieters. Arriveren doe je per boot, zodat je vanaf de eerste minuut heerlijk relaxt bent. Eenmaal ter plaatse, worden je eindeloze duinen en brede zandstranden voorgeschoteld. De wandeling van je logement naar het strand is minder dan een kilometer lang, maar eens ter plaatse kan je blijven struinen langs het zandstrand. Onderweg kan je meteen de exposities in de vuurtoren bezichtigen (let op: je reserveert best op voorhand). Zin om het water op te gaan? Maak een rondvaart of 'wadhop' naar Terschelling of Schiermonnikoog. Liever de natuur opsnuiven vanop de fiets? Trek dan richting 't Oerd natuurgebied op het oostpunt van het eiland. 

Logeren doe je in een luxueuze strandlodge bij Roompot Ameland. Ver weg van alles! Aangezien Ameland een heerlijke speel- en uitwaaiplekje voor honden is, wordt je viervoeter ook hier enthousiast onthaald! 

Je boekt een Lighthouse Adventure voor 4 personen al vanaf € 286 voor een een midweek.
roompot.be/bestemmingen/nederland/waddeneilanden/qurios-ameland/

 

Bosland — Limburg (BE)

Roompot Park Eksel

Wie graag dichterbij van een groene en bosrijke omgeving geniet, zet koers richting Bosland in Belgisch Limburg. Deze gigantische natuurkern in het hart van Noord-Limburg strekt zich uit over Hechtel-Eksel, Pelt, Lommel en Peer. Bosland, oftewel het grootste avonturenbos van Vlaanderen, plaatst kinderen centraal, maar ook volwassenen kunnen hier hun hart ophalen. Mountainbikers kunnen zich in het zweet trappen op de uitdagende, onverharde mountainbikepaden. De vele fietsknooppunten laten je bovendien toe om een route op maat samen te stellen zodat je niets van de mooie omgeving hoeft te missen. Wij raden alvast Fietsen door de Bomen aan, een unieke fietsbeleving waarbij je tot op tien meter hoogte tussen de bomen fietst. 

Logeren doe je in het meest duurzame vakantiepark van België: Roompot Park Eksel. Dit kleinschalige park grenst aan het eindeloze bos wat maakt dat je na enkele passen al helemaal ondergedompeld wordt in de natuur.

Je boekt een Bungalow 4 voor 4 personen al vanaf € 230 voor een midweek.
roompot.be/bestemmingen/belgie/limburg-b/roompot-park-eksel/


 

 

 

 

 

 

 

  • Dagelijks bereikbaar

  • Flexibel betalen

  • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

  • Ideal
  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact

Volg ons op deze kanalen