Delen:

Eén team, één identiteit, één internationaal hoofdkantoor voor Roompot en Landal GreenParks

De leider in Europa van vakanties in de natuur

Goes, 23 mei 2024 – Roompot en Landal GreenParks hebben de ambitie om de leider in Europa van vakanties in de natuur te worden. Ze worden één nieuwe organisatie met één nieuwe sterke identiteit om deze ambitie te realiseren. Het wordt geen rebranding, wel een nieuw sterk merk voor de meer dan 300 vakantiebestemmingenin 13 landen. Het nieuwe merk krijgt een internationaal vertrouwde naam, Landal. Er zijn plannen voor een nieuw internationaal hoofdkantoor in Amsterdam.

Roompot en Landal GreenParks hebben sinds de samenvoeging in 2023 één organisatiestructuur gevormd. Een volgende stap naar een nieuwe en moderne organisatie is een visie op de merkenstrategie. Eén sterk merk is wat de organisatie nodig heeft om internationaal te kunnen groeien. Een nieuw merk met een moderne, uitnodigende entoekomstbestendige propositie.

Nieuwe identiteit

Uit grondig internationaal kwalitatief en kwantitatief onderzoek, feedback van medewerkers, gasten en eigenarenen diepgaande overwegingen blijkt dat Roompot en Landal GreenParks sterke merken zijn, maar niet onderscheidend genoeg zijn van elkaar en het gebrek aan één duidelijke identiteit in Europa in de weg staan. Er is gekozen om de meer dan 300 vakantiebestemmingen in de natuur op termijn onder één nieuw merk onder te brengen, met nieuwe waarden, een nieuwe klantenpropositie en een nieuwe visuele identiteit. 

Nieuw merk, bekende naam

De voordelen van een nieuw merk en het hergebruik van de naam Landal (zonder GreenParks) zal tot een moderner imago, het aantrekken van nieuwe doelgroepen en een breder aanbod leiden. Met als doel dat bestaande gasten zich zullen herkennen in het nieuwe merk en nieuwe gasten zich aangetrokken voelen. Landal is een naam die uitstekend bruikbaar is in een internationale context en al in 9 landen wordt gebruikt.

Het nieuwe merk zal in het najaar gefaseerd worden uitgerold. De volledig rebranding zal ruim 1.5 jaar in beslag nemen.

Eén internationaal hoofdkantoor

Om de onbetwiste Europese marktleider van vakanties in de natuur te worden, vereist de nieuwe organisatie meer focus, een betere samenwerking en meer verbondenheid. Het is essentieel dat collega’s en kantoren ten dienste staan van de ambitie en verdere groei mogelijk wordt. 

Werken vanuit de huidige vier locaties (Uithoorn, Zwolle, Den Haag en Goes) in Nederland staat een optimale samenwerking en een verbondenheid tussen collega’s in de weg. Om de toekomstvisie en ambities samen te kunnen realiseren is het de intentie om één internationaal hoofdkantoor in Amsterdam te vestigen met ingang van 1 januari 2025. ​ 

Door voor Amsterdam te kiezen als internationaal hoofdkantoor is het bedrijf beter gepositioneerd en beterbereikbaar voor internationale collega’s en partners. Schaarse talenten voor noodzakelijke kantoorfuncties ten behoeve van verdere professionalisering zijn meer beschikbaar in de hoofdstad.

Alle Nederlandse kantoorfuncties met een vaste standplaatszouden naar de nieuwe werkplek Amsterdam verhuizen. Met uitzondering van Guest Service (Goes) en Logistiek (Goes). De toekomstige locatie van het Shared Service Centre en Home Owner Relations wordt later besproken. 

Deze nieuwe visie op kantoorvestigingen is op 15 meivoorgelegd aan de Ondernemingsraden.

De kantoren in Trier, Varde en Norwich blijven ongewijzigd in stand.

Roompot en Landal GreenParks toonaangevend in veelzijdige vakanties en accommodaties in Europa

Als vakkundige en innovatieve gastheer bieden ze samen elke gast onvergetelijke vakantie-ervaringen in ruim 30.000 zeer gevarieerde accommodaties op ruim 300 prachtige vakantielocaties in 13 landen. De Europese marktleider heeft voor zijn gasten een grote diversiteit in bestemmingen, type accommodaties en vakantiemogelijkheden, voor elke voorkeur en budget, van beach houses tot designvilla’s en van glamping tot luxe kamperen bij de boer. Hiermee hebben de jaarlijks 5.5 miljoen gasten ongekend veel vakantie-opties, in alle seizoenen. Lees meer op roompot.nl en landal.nl.


Jeannette ten Kate

Jeannette ten Kate

Manager External Communications, Roompot & Landal GreenParks

 

 

 

 

  • Dagelijks bereikbaar

  • Flexibel betalen

  • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

  • Ideal
  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact

Volg ons op deze kanalen