Greenteam Roompot & Landal GreenParks.jpg
Delen:

Gouden Green Key certificaten voor 11 nieuwe vakantieparken van Roompot en Landal GreenParks

In Nederland, België en Frankrijk

Goes/Den Haag, 9 februari 2024 — Tijdens de jaarlijkse uitreiking van Green Key en Duurzaam Gastvrij certificaten hebben negen nieuwe vakantieparken van Roompot en Landal GreenParks een Gouden Green Key ontvangen voor hun inspanningen op duurzaamheidsgebied. De certificaten werden gisteravond uitgereikt in Kamerik door de Stichting KMVK.

Het gaat om acht nieuwe Nederlandse vakantieparken, vijf van Roompot (Roompot Water Village, Noordzee Résidence Dishoek, Strandpark Duynhille, Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad en Park Wijdenes) en vier van Landal GreenParks (Landal PUUR Exloo, Berger Duinen, Résidence Berger Duinen en Résidence Westduin), Roompot Beach Resort Agde (Frankrijk) en Roompot Park Eksel (België) werden gecertificeerd als eerste Franse en eerste Belgische Roompot park met een Green Key.

Vier gescheiden afvalstromen

Duurzaamheid staat bij de beide vakantieaanbieders hoog in het vaandel en elk jaar worden er nieuwe stappen gezet. ​ “Afgelopen jaar en dit jaar maken we op de parken van Roompot en Landal GreenParks vier gescheiden afvalstromen mogelijk in de accommodaties,” aldus Jacqueline Baaijens-Bijman, Head of ESG (Environment, Social and Governance) namens Roompot en Landal GreenParks Nieuwe duo-afvalbakken voor restafval en plastic/drinkverpakkingen en een handige recyclebag voor glas en papier zijn geïntroduceerd en de milieustraten zijn geschikt gemaakt voor de vier afvalstromen.

Pilots met composteermachines en tegen voedselverspilling

Op diverse parken vinden pilots plaats met composteermachines. Naast de al eerder gestarte proeven met biovergisters op Landal Landgoed ’t Loo en Landal Twenhaarsveld, is afgelopen November bij Roompot in Gulpen een pilot gestart met een composteermachine, die onder andere etensresten, tuinafval en composteerbare disposables omzet in compost.

Op Landal Rabbit Hill wordt op proef met Orbisk gewerkt, een systeem dat geautomatiseerd voedselafval monitort en daarmee voedselverspilling tegengaat.


 

 

  • Dagelijks bereikbaar

  • Flexibel betalen

  • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

  • Ideal
  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact

Volg ons op deze kanalen