Douwe Egberts4645.jpg
Delen:

Koffie bij Roompot smaakt voortaan dubbel zo goed

Roompot serveert voortaan alleen nog biologische en fairtrade koffie

[Edit - Roompot serveert sinds 1 maart 2023 bio en fairtrade koffie van Mocca d'Or en niet langer van Jacobs Douwe Egberts Professional]

 • 100% bio en fairtrade in hetzelfde kopje
 • Ook bijhorende suiker fairtrade en melk bio
 • Meer dan 1 miljoen kopjes koffie per jaar

 

Goes, woensdag 28 april 2021 – De koffie smaakt voortaan dubbel zo goed bij Roompot. Hij is 100% biologisch en fairtrade en hiermee goed voor de gast, de koffieboeren en de planeet. Dit is het resultaat van een samenwerking met Jacobs Douwe Egberts Professional (edit - Sinds maart 2023 serveert Roompot bio en fairtrade koffie van koffieleverancier Mocca d'Or).

De sluiting van de terrassen - en de horeca in het algemeen - van 14 oktober 2020 tot en met gisteren was voor niemand een pretje. Toch bleef Roompot met zijn meer dan 120 vakantieparken in Nederland niet bij de pakken zitten. Het horecateam gebruikte die tijd om zijn aanbod nog te verbeteren en te verduurzamen. Zo ook de koffie en de bijhorende suiker en melk.

100% biologisch

Nederlands grootste aanbieder van vakantiewoningen serveert in zijn restaurants, cafés en op zijn terrassen jaarlijks meer dan 1 miljoen kopjes koffie. Met de heropening van de horeca zijn al die kopjes bij Roompot voortaan 100% biologisch. Dankzij een samenwerking tussen twee marktleiders: Roompot en Jacobs Douwe Egberts Professional (edit - Sinds maart 2023 serveert Roompot bio en fairtrade koffie van koffieleverancier Mocca d'Or).

Roompot kiest voor Douwe Egberts Medium Roast Espressobonen (edit - Roompot kiest sinds maart 2023 voor bio en fairtrade bonen van Mocca d'Or) die zowel biologisch als fairtrade gecertificeerd zijn. Deze variant bestaat uit zorgvuldig geselecteerde Arabica bonen. Hiermee smaakt een espresso of cappucino bij Roompot niet alleen lekker. Hij is ook goed voor de gasten en de natuur. Zo gebruiken de koffieboeren geen kunstmatige bestrijdingsmiddelen en zijn de koffieplanten niet genetisch gemanipuleerd. Op die manier draagt de gecertificeerde koffie van Douwe Egberts (edit - Mocca d'Or) ook bij aan het behoud van fauna en flora.

100% fairtrade

Wie vanaf vandaag een kopje koffie bij Roompot bestelt, doet niet alleen goed voor zichzelf en de natuur, maar heeft ook een positieve impact op de koffieboeren in o.a. Midden- en Zuid-Amerika. Roompot gebruikt voortaan alleen koffiebonen van Jacobs Douwe Egberts Professional (edit - Mocca d'Or) die ook Fairtrade gecertificeerd zijn en die dus aan de verbetering van de leef- en arbeidsomstandigheden van de koffieboeren bijdragen. Hoe? Door met een gegarandeerd inkomen en eerlijke minimumlonen in hun toekomst te investeren. En door te werken aan gelijke kansen en betere werk- en leefomstandigheden voor vrouwen, jongeren en kinderen. ​

Een bewuste keuze, geen andere keuze

Het is Roompots bewuste keuze om alleen nog dubbel gecertificeerde – biologisch en fairtrade - koffie te serveren. Hiermee draagt lands grootste aanbieder van vakantiewoningen met Jacobs Douwe Egberts Professional (edit - sinds maart 2023 van Mocca d'Or) bij tot de verdere ontwikkeling van duurzame landbouwmethodes die onze planeet beschermen en tot de toekomst van de koffieboeren en hun gezin.

Voor Roompot is er ook geen tussenstap of een andere keuze: de meer dan 1 miljoen kopjes koffie zijn vanaf vandaag altijd 100% biologisch en fairtrade. De gast of horecamedewerker hoeft het bij de bestelling niet te vragen of extra te benadrukken.

Ook melk en suiker beter

Daarnaast zijn ook de melk en de suiker beter geworden bij Roompot. Bij het kopje koffie komt nu fairtrade suiker en biologische melk. Dubbel zo goed!


 

Beelden in hoge resolutie


 

 

 

 

 

 

 

 • Dagelijks bereikbaar

 • Flexibel betalen

 • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

 • Ideal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Klarna
 • Bancontact

Volg ons op deze kanalen