Roompot KCC final-5.jpg
Delen:

Leerlingen kunnen toch afstuderen dankzij samenwerking Scalda en Roompot

Stages en examens dreigden niet te kunnen doorgaan door coronavirus

 • Scalda en Roompot slaan handen in elkaar
 • Verschillende leerlingen ‘sport & recreatie’ kunnen examen bij Roompot afleggen
 • Ten minste 15 andere leerlingen kunnen in juni toch stage lopen

Goes, vrijdag 5 juni 2020 – Verschillende leerlingen van onderwijsinstelling Scalda dreigden door het coronavirus geen examen op hun stageplek te kunnen afleggen. Scalda en Roompot sloegen de handen in elkaar, waardoor de jongeren maandag hun examen bij Roompot kunnen afleggen. Ten minste 15 andere leerlingen van Scalda, die een opleiding toerisme of een andere gastgerichte opleiding volgen, zagen hun binnenlandse- of buitenlandse stage door het coronavirus in het water vallen. Zij kunnen nu bij Roompot als stagiair aan de slag en lopen hierdoor geen studievertraging op.

Geen examenopdracht door coronavirus

Het coronavirus heeft een impact op iedereen. Ook de leerlingen van de Zeeuwse mbo-school Scalda ondervonden het de voorbije weken. Vijf leerlingen van de opleiding ‘sport & recreatie niveau 2’ konden door het coronavirus geen examenopdracht uitvoeren en dreigden hierdoor in de problemen te komen en geen diploma te krijgen.

Toen de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Nederland dit hoorde, nam het contact op met Scalda die al jaren studenten als stagiaires bij Roompot heeft. Al snel kwamen de mentor van de leerlingen en Roompot tot een creatieve oplossing: maandag kunnen de leerlingen hun eind- en praktisch examen op het Roompot vakantiepark Noordzee Résidence de Banjaard afleggen. Tijdens die proef toetsen de hoofd sport & animatie van het vakantiepark, het stagebureau van Roompot en hun docent alle vaardigheden die de leerlingen moeten hebben om na morgen werkelijk ergens aan de slag te kunnen gaan. Als zij de proef goed afleggen, kunnen ze toch met een diploma op zak aan de zomervakantie starten.

Examen: coronaproof

Tijdens dat eindexamen moeten de leerlingen niet alleen rekening houden met wat zij het voorbije jaar op school en op hun stageplek leerden; ook de maatregelen die men door het coronavirus moet nemen en respecteren komen in de toets voor.

Stages vielen voor 15 leerlingen in het water

Minstens 15 andere studenten die een gastgerichte opleiding zoals toerisme volgen, dreigden dit jaar ook niet te door te kunnen gaan naar het volgende jaar. Hun binnen- of buitenlandse stages werden door het coronavirus abrupt geannuleerd.

Ook hier sloegen Roompot en Scalda de handen in elkaar en werkten aan een oplossing. Deze studenten kunnen nu voltijds stagelopen bij de Gastenservice van Roompot in Goes. Collega’s en de manager van de afdeling begeleiden hen daarbij. Als zij die stage goed volbrengen, kunnen zij zonder studievertraging hun studie vervolgen. ​ 

Jaarlijks lopen 800 leerlingen en studenten stage op het hoofdkantoor, vakantieparken en resorts van Roompot.


 

Beelden in hoge resolutie 

Over Scalda

Scalda is een school voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en volwasseneneducatie. Scalda verzorgt toegankelijk en veelzijdig onderwijs. Dat doen we vanuit dertien kleinschalige, vakgerichte colleges en vanuit CIOS Zuidwest-Nederland, MBO DANS GOES en Maritiem en Logistiek College De Ruyter. ​ 

Over Roompot

Roompot is de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland en Europa’s nummer twee. Meer dan 2.100 medewerkers staan dagelijks klaar om de gasten te laten genieten van een welverdiende vakantie. Zo worden er ieder jaar zo’n 13 miljoen overnachtingen geboekt in de 19.000 vakantieaccommodaties van Roompot. In totaal heeft de groep meer dan 165 vakantieparken in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje in portfolio, van premium resorts tot comfortabele parken en aantrekkelijke campings. 


 

Contact

 • Voor Scalda: Annette Copray – Soeting, 06-34445330 of soetae@scalda.nl / Jelko Sweegers, 06-43443679 of jsweegers@scalda.nl.
 • Voor Roompot: Baptiste van Outryve op 06 30 94 78 24 of outryve.b.van@roompot.nl

 

 

 • Dagelijks bereikbaar

 • Flexibel betalen

 • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

 • Ideal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Klarna
 • Bancontact

Volg ons op deze kanalen