IMG_4099.jpg
Delen:

Nederlandse gemeente Goes reikt eerste Zeeuwse Groene Pluim uit aan Roompot

Ook Grafisch Bedrijf Goes ontvangt een Groene Pluim

De Nederlandse gemeente Goes heeft als eerste Zeeuwse gemeente de Groene Pluim uitgereikt aan Grafisch Bedrijf Goes en aan Roompot. 

Duurzaamheid

De Groene Pluim is een stimuleringsprijs voor organisaties die duurzaam ondernemen. Gemeente Goes zet actief in op het verduurzamen van bedrijven en heeft daarom de organisatie naar Zeeland gehaald. Goes wil in 2045 energieneutraal zijn. Daarom stimuleert de gemeente onder andere bedrijven om mee te werken aan dit doel. In Goes zijn verschillende ondernemers al bewust met duurzaamheid bezig. Zij kunnen andere ondernemers inspireren om hun bedrijf ook te verduurzamen. Daarbij sluit de Groene Pluim aan met een erkenning voor organisaties die duurzaam ondernemen.

Pluim

Wethouder Joost de Goffau ging vrijdagochtend met een bakfiets op pad om Roompot Group en GBG een symbolische Groene Pluim, een goudpalm, te overhandigen.

“Om toe te werken naar een energieneutrale gemeente, hebben we de inzet van bewoners en ondernemers hard nodig. We willen als gemeente het goede voorbeeld geven. Daar hoort het belonen van bedrijven die al bewust duurzaam werken ook bij. En we hopen dat deze organisaties een inspiratiebron zijn voor andere Goese ondernemers. Zij laten zien dat duurzaam ondernemen heel goed ingepast kan worden in een succesvolle bedrijfsvoering’’, aldus wethouder De Goffau.

Accreditatie

Een accreditatiecommissie van de Groene Pluim ging al eerder langs bij de bedrijven. Daarbij werd vooral gekeken of een organisatie op haar eigen wijze actief bijdraagt aan een aantal van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN. Ondernemers die klimaatverandering aanpakken, die zich inzetten voor duurzame consumptie en productie, die zich hard maken voor fatsoenlijk werk en/of die kennis en kunde willen delen, die ondernemers verdienen de Groene Pluim.

Roompot

Volgens het juryrapport is Roompot een voorbeeldbedrijf op het gebied van duurzaam ondernemen. “Roompot heeft duidelijke keuzes gemaakt in de richting van duurzaamheid en handelt daar ook naar, vooral in de dagelijkse praktijk. Op zowel het gebied van eerlijk werk & economische groei (goal 8), verantwoorde consumptie & productie (goal 12), klimaatactie (goal 13) en partnerschappen (goal 17) levert Roompot een grote bijdrage als bedrijf, maar ook aan de regio.

Ook vindt de Groene Pluim dat de directie goed bereikbaar en benaderbaar is. En dat de duurzaamheidsprestaties uit alle afdelingen van het bedrijf komen. Er is een duurzaamheid stuurgroep, de verantwoordelijkheid voor duurzaamheid ligt niet bij één persoon, maar bij iedereen. En Roompot heeft een duurzaamheidsambassadeur in dienst.

Grafisch Bedrijf Goes

Grafisch Bedrijf Goes is wat de Groen Pluim betreft een voorbeeld op het gebied van duurzaam ondernemen:

Volgens de accreditatiecommissie is GBG een voorbeeld MKB-bedrijf op het gebied van duurzaam ondernemen, die door een consistent en sterke bedrijfsvisie succesvol is vertaald naar een bedrijfscultuur met duurzaamheid volledig in haar vezels en dat uitademt. Altijd gericht op onderscheidend vermogen, is GBG erin geslaagd met behulp van duurzaamheidsprincipes, o.a. tot uiting komend in de 4 globals goals, uit te groeien tot een flinke ‘Zeeuwse Parel’.
Van links naar rechts: Joost de Goffau (Gemeente Goes), Jurgen van Cutsem (CEO Roompot) en Peter van den Eijnden (de Groene Pluim)
Van links naar rechts: Joost de Goffau (Gemeente Goes), Jurgen van Cutsem (CEO Roompot) en Peter van den Eijnden (de Groene Pluim)

 

Persbericht gemeente Goes

Gemeente Goes reikt eerste Zeeuwse Groene Pluimen uit (17-07-2020)https://www.goes.nl/in-de-gemeente/nieuws_43683/item/gemeente-goes-reikt-eerste-zeeuwse-groene-pluimen-uit_172348.html

 


 

 

  • Dagelijks bereikbaar

  • Flexibel betalen

  • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

  • Ideal
  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact

Volg ons op deze kanalen