Eksel-hoofdgebouw-001.jpg
Delen:

Nieuwe faciliteiten maken van Roompot Park Eksel de gedroomde uitvalbasis voor fietsvakanties

Hechtel-Eksel, 15 juni 2023 — Het meest duurzame park van ons land is af. In het najaar van 2021 werd in het uitgestrekte Bosland Roompot Park Eksel geopend dat de ultieme uitvalsbasis voor fietsers zou worden. Vandaag wordt het nieuwe centrumgebouw met duurzame voorzieningen voorgesteld. Een verblijf in Hechtel-Eksel wordt zo helemaal onvergetelijk!

In het uitgestrekte natuurdomein Bosland kunnen gasten al enige tijd ten midden van het Limburgse groen in het meest duurzame park van ons land logeren. Op de plek waar het vroegere 't Exelshof stond, bouwde Roompot een nieuwe duurzame plek waar de receptie, een fietsworkshop, een binnenspeeltuin, horeca, fietsverhuur en de minimarkt onderdak krijgen.

Roompot Park Eksel is door zijn constructie CO2-negatief en dankzij talrijke initiatieven zoals een ecologische grondlaag en een circulaire aanpak het duurzaamste vakantieresort van het land. Ook het centrumgebouw werd volgens die filosofie gebouwd. De structuur bestaat uit duurzame massieve panelen kruislaaghout of CLT (cross laminated timber). 110 zonnepanelen zullen de elektrische voorzieningen en laadpalen voor auto’s en fietsen op het park van de nodige stroom voorzien, terwijl wadi’s het regenwater opvangen. Die initiatieven komen bovenop de vele duurzame inspanningen die Roompot neemt om een positieve impact te hebben op de natuur.

Bosland is de ultieme speeltuin voor wie houdt van buitensport. Als grootste avonturenbos van Vlaanderen, omvat het de openbare natuurgebieden van Lommel, Hechtel-Eksel, Pelt en Peer. De uitgelezen plek voor wie houdt van wandelen, paardrijden en al helemaal voor fietsers. Leuk extraatje: de fiets- en wandelparcours in de omgeving zijn talrijk en ook de Limburgse fiets-hotspots 'Fietsen door de bomen' en 'Fietsen door het water' vind je in de nabijheid terug! De fietsworkshop in het centrumgebouw en oplaadpunt voor je (gehuurde) elektrische fiets maken dat je er als fietser niets tekort komt.

Over Roompot

Roompot is een toonaangevende aanbieder van vakanties en accommodaties in Europa. Met meer dan 200 unieke vakantiebestemmingen biedt Roompot voor elk wat wils: van rust en ruimte tot gezelligheid en activiteiten, van zee en strand tot bos en heuvels, van beach houses en vakantiehuizen tot designvilla's en van glamping tot luxe kamperen bij de boer.

Meer dan 2.100 medewerkers staan dagelijks klaar om de gasten te laten genieten van een welverdiende vakantie. Zo worden er ieder jaar zo’n 13 miljoen overnachtingen geboekt in de meer dan 17.000 vakantieaccommodaties van Roompot in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje.

Roompot staat garant voor kwaliteit, flexibiliteit en gastvrijheid. Al ruim 50 jaar verzorgt de vakantieaanbieder onvergetelijke vakanties voor jong en oud.

Meer informatie op news.roompot.com


Beelden in hoge resolutie


 

 

  • Dagelijks bereikbaar

  • Flexibel betalen

  • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

  • Ideal
  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact

Volg ons op deze kanalen