Schermafbeelding 2022-02-15 om 14.39.38.jpg
Delen:

Ontdek de rijke geschiedenis van Nederland

In Nederland vind je bijzondere bezienswaardigheden die je de meest indrukwekkende verhalen vertellen over het verre verleden van ons land. Neem een kijkje in een van de oudste grotten van Zuid-Limburg en ontdek de schuilplekken van de vroegere bewoners en bijzondere muurschilderingen. Of reis mee met de prehistorische stoomtrein. Natuurlijk kun je de hunebedden niet missen en het Zuiderzeemuseum vertelt je alles over de marktlieden en handelaren van vroeger.

Fluweelengrot Valkenburg

Waan je even in de Middeleeuwen. Ontdek één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg: de Fluweelengrot. In de zomer is het er aangenaam koel. Een gids neemt je mee in de ondergrondse gangen en zal je alles vertellen over de schuilplekken, schilderingen en sculpturen. Dankzij de verlichting kun je de kunstwerken bewonderen. Er is zelfs en kapel uit de 18e eeuw! Na de ondergrondse rondleiding kun je de monumentale resten van het Kasteel van Valkenburg verkennen. Vergeet niet om van het schitterende uitzicht over Valkenburg te genieten!

Roompot parken in de omgeving:

 

PreHistorisch Dorp

Historie met echte mensen. Ga op ontdekkingstocht in het verleden en maak kennis met echte historische bewoners. Oude ambachten, spannende verhalen: de bewoners van de prehistorie laten je de geschiedenis écht beleven. Een gids neemt je mee door de tijd, maar je kunt ook zelf op ontdekkingstocht gaan.

Het Jagerskamp, in de kruidentuin of de Romeinse werkschuur, waar zullen we beginnen? Door het hele dorp zijn ook tijdkisten verstopt. De inhoud van de kisten bestaat uit onder andere kleding en voedsel van het tijdperk waar je op dat moment bent.

Roompot parken in de omgeving:

 

Hunebedcentrum

Een kijkje in het leven van onze voorouders. Wist je dat Drenthe is uitgeroepen tot oerpovincie van Nederland? Drenthe heeft talloze prehistorische plaatsen om te ontdekken. Een van die plaatsen is het Hunebedcentrum, waar je 5000 jaar terug in de tijd gaat. Na deze tijdreis kom je terecht in de mysterieuze wereld van onze voorouders. Alle mogelijke vragen over hunebedden worden hier beantwoord.

Roompot parken in de omgeving:

 

Reis door Zeeland per historische stoomtrein

De historische stoomtrein neemt je mee op reis door Zuid-Beveland. Alleen al de reis in deze trein uit de jaren 20 geeft je het gevoel alsof je door de tijd heen reist. Zie je onderweg wat leuks langskomen? Stap uit en ontdek de meest schilderachtige dorpjes van Zeeland. Geniet van een prachtige, ouderwetse treinreis en ontdek alles over de Zeeuwse historie.

Roompot parken in de omgeving:

 

Beleef het verleden in het Zuiderzeemuseum

De rijke historie van het Zuiderzeegebied. Nederland is eeuwenlang een land geweest van marktlieden en handelaren. Het Zuiderzeemuseum laat een glimp van het culturele erfgoed zien uit de tijd dat het grootste meer van Nederland nog een zee was. Deze lange en rijke regionale historie is voor jou tot leven gebracht in dit museum.

Roompot parken in de omgeving:


 

  • Dagelijks bereikbaar

  • Flexibel betalen

  • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

  • Ideal
  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact

Volg ons op deze kanalen