Schermafbeelding 2022-02-15 om 16.16.39.jpg
Delen:

Ontdek romantische kastelen in Nederland

Stap terug in de tijd en maak kennis met het leven op een kasteel. Verwonder je over prachtige kasteeltuinen, donkere oude grachten en de chique romantische inrichting. Even voel je je samen een koninklijk paar!

Wie alles over de Nederlandse geschiedenis wil ontdekken, ontkomt niet aan een bezoek aan een van de vele kastelen in Nederland. Een wandeling binnen middeleeuwse kasteelmuren geeft je het gevoel alsof je ronddwaalt in een sprookjesboek. Bovendien hebben de meeste kastelen prachtige kasteeltuinen waar je je ogen uitkijkt. Ontdek hieronder 5 romantische kastelen en leer alles over de rijkdom van vroeger. Stap binnen in een van deze kastelen en ervaar het leven van de adel. De kastelen liggen verspreid over het hele land en in de buurt van onze vakantieparken.

Slot Haamstede

Ontdek dit middeleeuwse kasteel omringd door een slotgracht en een oud slotbos. Aangrenzend wandel je door een open duingebied met prachtige uitzichten. Ontdek de ridderzaal en vergeet niet de Zeepeduinen te bezoeken, waar je mooie wandelingen maakt en vogels kunt spotten.

Roompot parken in de omgeving:

Kasteeltuinen Arcen

De Kasteeltuinen van Arcen zijn te vinden in het schilderachtige dorpje Arcen in Noord-Limburg. Het park ligt vol met prachtige bloemen en planten en er zijn 15 buitengewone tuinen om te bewonderen. Te midden van deze kunstige plek vind je een 17e-eeuws kasteel. Een wandeling door de kasteeltuinen met prachtige kleurenspektakels en Oosterse watertuinen voelt als een echt sprookje.

Roompot parken in de omgeving:

 

Kasteel Cannenburch

In Kasteel Cannenburch word je omringd door pracht en praal. Diverse kamers beschikken nog over de originele schilderijen die er vroeger hingen. Bovendien ligt het kasteel midden in een prachtig parkbos waar je kunt fietsen en wandelen.

Roompot parken in de omgeving:

  • Bungalowpark Hoenderloo
  • Cuber Veluwe
  • Bospark de Schaapskooi,
  • Vakantiepark de Berkenhorst

 

Kasteel Rosendael

Om te ervaren hoe het leven eruitzag op een kasteel, is Kasteel Rosendael een prachtige bezienswaardigheid. Door haar bijzonder ingerichte kamers en collectie zilver en porselein, voel je je een echte royalty. Rosendael is meer dan zeven eeuwen oud. Het kasteel wordt omringd door een sprookjesachtig park met een theekoepel, de eigenzinnige bedriegertjes en een kunstige schelpengalerij.

Roompot parken in de omgeving:

 

Kasteel Heeze

Een van de belangrijkste rijksmonumenten van Nederland is Kasteel Heeze. Dit is onder andere te danken aan de ligging van het kasteel. Het monument wordt omringd door een prachtig natuurlandschap en ligt in de buurt van de Strabrechtse heide. Het kasteel kenmerkt zich door de18e-eeuwse inrichting. De portretten vertellen bijzondere verhalen over de geschiedenis van dit rijksmonument.

Roompot parken in de omgeving:

 


 

 

  • Dagelijks bereikbaar

  • Flexibel betalen

  • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

  • Ideal
  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact

Volg ons op deze kanalen