3_landal_de-cauberg.jpg
Delen:

Op vakantie in Nederlands Limburg: in het wiel van de Tour de France Femmes 2024

Ontdek het prachtige heuvellandschap

Het charmante Nederlandse Valkenburg is dit jaar de gaststad voor de vierde etappe van de prestigieuze Tour de France Femmes 2024. Op woensdag 14 augustus start in Valkenburg een boeiende etappe die de wielrensters naar Luik voert. De internationale wielerwedstrijd trekt talloze wielerfans aan, die niet alleen willen genieten van de actie, maar misschien ook zelf op de fiets willen stappen. Wie nu alvast een verblijf boekt bij een van de vele accommodaties van Roompot en Landal in Nederlands Limburg, kan ter plekke volop genieten van de koers en de unieke sfeer. Na het aanschouwen van de indrukwekkende prestaties van de atletes, kunnen zij zelf het parcours en de streek ontdekken en genieten van een onvergetelijke vakantie in de voetsporen van de profs. Wielrennen ondersteunen hoeft namelijk helemaal niet te betekenen dat je de renners enkel vanuit een campingstoel aanmoedigt, al kan dat ook wel heel gezellig zijn!

Waar trek je naartoe?

Een eerbetoon aan het wielrennen: Landal Kasteeldomein De Cauberg (NL)

De vierde etappe van de Tour de France Femmes start bij het Shimano Experience Center en voert de renners via de Cauberg naar de Limburgse heuvels, de Voerstreek en de Ardennen. ​ Op de top van de Col du Cauberg, op 134 meter hoogte, ligt Landal Kasteeldomein De Cauberg. Dit vakantiepark ligt letterlijk bovenaan de Cauberg, wat het de ideale uitvalsbasis maakt voor een lang wielerweekend in Nederlands Limburg. Dit park, dat al 20 jaar bestaat, heeft een rijke wielergeschiedenis, met een 'Wall of Fame' en bordjes van legendarische renners zoals Eddy Merckx. Voor de liefhebbers van mountainbiken is er op het park zelfs een heus bikepark. ​ 

Een verblijf op Landal Kasteeldomein de Cauberg boeken, kan vanaf 429,- voor 4 personen.

Landal Kasteeldomein De Cauberg
Landal Kasteeldomein De Cauberg

Roompot Gulpen (NL): voor de liefhebbers van hoogtes en bergachtige landschappen

Heb je zelf de Cauberg getrotseerd en ben je klaar voor glooiende heuvels en middeleeuwse stadjes? Trek dan richting Roompot Gulpen, op slechts 9 km van Valkenburg. Het resort ligt te midden van het Heuvellandschap waardoor je in een mum van tijd een met de natuur wordt. Kies je voor de totaalervaring, dan raden we je een verblijf in de Hillside Comfort aan. Deze woning is in de heuvel verwerkt, waardoor je elke ochtend wakker wordt met een onbeschrijfelijk zicht op het dal. Laat je jouw eigen fiets het liefste thuis? Geen probleem, huur een fiets in het park en trek richting het Drielandenpunt, Maastricht of Kasteel Hoensbroek. Afkoelen van het harde werk, doe je in het subtropisch zwembad in de buurt. 

Een verblijf bij Roompot Gulpen voor 4 personen boeken, kan vanaf 228,00 euro. En je trouwe viervoeter, die is hier ook welkom!

Roompot Gulpen
Roompot Gulpen

Plezier voor jong en oud: Landal Mooi Zutendaal (BE)

Eveneens mogelijk in de omgeving: fietsen door uitgestrekte dennenbossen en wandelen over paarsbloeiende heide en stuivende duinen… En dat alles terwijl je geniet van grootse vergezichten in Nationaal Park Hoge Kempen. Wie droomt daar nu niet van? Geen betere plek om deze bijzondere plek te ontdekken dan vanuit Landal Mooi Zutendaal dat grenst aan het nationaal park. In dubio over welke accommodatie je het beste kiest? Waarom probeer je niet de gloednieuwe luxe- of wellnessvilla uit? Zo kan je na je sportieve dag tot rust komen in het buitenbubbelbad en -sauna. En je kinderen? Die amuseren zich te pletter in de grote speeltuin, op de indoorspeelplaats of tijdens de Fun & Entertainment-activiteiten die het hele jaar door in het park georganiseerd worden. Samen fietsen huren op het park kan natuurlijk ook! Wie weet delen jullie de voorliefde voor de sport wel… 

Je boekt een verblijf bij Landal Mooi Zutendaal voor 4 personen vanaf 305,00 euro. 

Landal Mooi Zutendaal
Landal Mooi Zutendaal

Een paradijs voor fietsers van bij ons: Roompot Park Eksel (BE)

Dankzij haar ligging in het Nationaal Park Bosland in Belgisch Limburg is ook Roompot Park Eksel een ideale keuze voor vakantiegangers die houden van sport en recreatie. In de omgeving vind je bossen, meren, duinen en heide. En met een indrukwekkende 2.000 km aan fietspaden kunnen mountainbikers zich ten volle uitleven, terwijl kinderen zich amuseren in de klimbossen. Onmisbaar tijdens je fietsvakantie is ‘Fietsen door de Bomen’ in het nationaal park. Via een dubbele cirkel fiets je op dit fietspad tot tien meter omhoog, zodat je letterlijk tussen de boomtoppen beweegt. Zo word je helemaal een met het bos. Ook op het park zelf hoef je je niet te vervelen. Start een padelwedstrijd, laat de kinderen ravotten in de speeltuin. 

Je boekt al een verblijf bij Roompot Park Eksel vanaf 273,00 euro voor 4 personen.

Roompot Eksel
Roompot Eksel

Fietsen en meer: Landal Landgoed Aerwinkel (NL)

Vanaf Landal Landgoed Aerwinkel liggen wederom kilometers wandel- en fietspaden op je te wachten, dwars door de natuur. Opteer voor een route door de Limburgse heuvels, fiets naar Posterholt of bezoek het ‘witte stadje’ Thorn. Wie graag wat cultuur opsnuift kan op 3 km van het park het charmante Landgoed Kasteel Aerwinkel terugvinden. De wandelaars kunnen er verdwalen in de grote botanische Engelse landschapstuin. Zin in wat fun en entertainment op het domein? Kies voor moonlight bowlen, tafeltennis, pool of gooi een vislijn uit in de visvijver. Voor de golfliefhebbers is er bovendien een 18-hole par 72 golfbaan in de buurt.

Je boekt al een verblijf bij Landal Landgoed Aerwinkel vanaf 311,00 euro voor 4 personen. 

Landal Landgoed Aerwinkel
Landal Landgoed Aerwinkel

Laat je inspireren door de kracht van de atleten en volg in hun wiel terwijl je geniet van een heerlijk deugddoende of juist lekker sportieve vakantie in Belgisch en Nederlands Limburg.

Roompot en Landal GreenParks toonaangevend in veelzijdige vakanties en accommodaties in Europa

Roompot en Landal GreenParks zijn samen toonaangevend in veelzijdige vakanties en accommodaties in Europa. Als vakkundige en innovatieve host bieden Roompot en Landal GreenParks elke gast onvergetelijke vakantie-ervaringen in ruim 30.000 zeer gevarieerde accommodaties op meer dan 300 prachtige vakantielocaties in dertien landen.

Met een grote diversiteit aan bestemmingen, typen accommodaties en vakantiemogelijkheden, bieden Roompot en Landal GreenParks voor elke voorkeur en elk budget iets bijzonders, van strandhuisjes tot designvilla's en van glamping tot luxe chalets. Hiermee hebben hun jaarlijks 5,5 miljoen gasten ongekend veel vakantie-opties, in alle seizoenen.

Gedreven door de purpose "We give everyone the freedom to find their happy place", streven Roompot en Landal GreenParks naar verdere internationale groei en zetten zij zich in voor een betere omgeving. Dankzij een actief duurzaamheidsbeleid zijn parken Green Key gecertificeerd. Samen met hun 5.000 collega's op alle bestemmingen en kantoren zorgen ze er bij Roompot en Landal GreenParks voor dat elke gast zijn of haar gelukkige plek vindt.

Bij Roompot en Landal GreenParks staan vier kernwaarden centraal: "Feel at home", "Together as one", "Discover your nature" en "Focus on what matters". Deze waarden vormen zowel de cultuur als het merk en zorgen ervoor dat gasten, collega's en partners zich altijd thuis en welkom voelen. Roompot en Landal GreenParks creëren een veilige en vertrouwde omgeving waar iedereen elkaar ondersteunt, nieuwsgierigheid aanmoedigt en prioriteit geeft aan wat echt belangrijk is, zoals een duurzame toekomst en persoonlijk geluk. Meer informatie op roompot.com en landal.com


Beelden in hoge resolutie


Jeannette ten Kate

Jeannette ten Kate

Manager External Communications, Roompot & Landal GreenParks

 

 

  • Dagelijks bereikbaar

  • Flexibel betalen

  • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

  • Ideal
  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact

Volg ons op deze kanalen