Recent bekeken

We hebben de meest recent bekeken parken, verblijven, kampeervelden en hotelkamers voor je bewaard.

Roompot bant palmolie uit frituurolie

Roompot bant palmolie uit frituurolie

Nieuwe verpakking bevat ook 2 ton plastic minder per jaar

  • Olie rijk aan onverzadigde vetzuren en een bron van Omega 3
  • GMO- en palmvrij
  • De opgehaalde frituurolie wordt verwerkt tot biodiesel

 

Goes, maandag 10 mei 2021 – Roompot maakt opnieuw een belangrijke duurzaamheidsslag in zijn restaurants en snackbars. Zo bant Nederlands grootste aanbieder van vakantieparken alle palmolie uit zijn frituurolie. De nieuwe verpakking bevat ook veel minder plastic.

Alleen duurzame vis

Roompot besteedt veel aandacht aan de kwaliteit en duurzaamheid van de maaltijden dat het aan zijn gasten serveert. Bijna een jaar geleden kondigde Roompot aan dat het nog alleen duurzame vis zou serveren. Het was hiermee de eerste aanbieder van vakantieparken en -locaties die zo’n beslissing durfde te nemen.

Bio en fairtrade koffie

Nog geen twee weken geleden maakte Roompot ook bekend dat alle koffie voortaan biologisch en fairtrade is. Bij het kopje komt ook fairtrade suiker en bio melk. In totaal gaat het om meer dan 1 miljoen kopjes koffie die elk jaar aan tafel worden opgediend en nu dubbel zo goed smaken.

Frituurolie zonder palmolie

Daar blijft het niet bij. Roompot beseft wat de impact is van de productie van palm(olie) op de biodiversiteit en heeft daarom besloten om alle palmolie uit zijn frituurolie te bannen. Voortaan gebruikt men bij Roompot alleen nog 100% zonnebloemolie. Op die manier wordt meer dan 120.000 liter frituurolie per jaar heel wat duurzamer dankzij Roompot. ​

De frituurolie bevat verder geen genetisch gemodificeerde organismen en is hiermee dus GMO-vrij.

Gerecycled tot biodiesel

Een andere belangrijke doorslaggevende factor was voor Roompot dat de palmolie geen aanslag in de pan geeft. Hierdoor komen er geen chemische middelen meer aan te pas bij het reinigen, wat opnieuw goed is voor de natuur.

​Na gebruik krijgt de olie een tweede leven. Het wordt door een gespecialiseerd bedrijf opgehaald en verwerkt tot biodiesel.

Nieuwe verpakking: 2 ton minder plastic per jaar

Vanuit het doel om het restafval met 50% tegen 2030 te verminderen, hield Roompot ook de verpakking van de frituurolie onder het vergrootglas. Nederlands grootste aanbieder van vakantieparken en -locaties koos voor een alternatieve verpakking in karton en veel minder plastic. Met de ‘bag-in-box’, waarin ook wijnen in de supermarkt worden aangeboden, kan Roompot het karton van de zak scheiden en komt hiermee ruim 2 ton plastic per jaar niet meer bij het afval terecht.


 

Beeld in hoge resolutie:

Roompot gebruikt voortaan alleen zonnebloemolie
Roompot gebruikt voortaan alleen zonnebloemolie

 

 

Nieuws Duurzaamheid

Over Roompot

Over Roompot

Roompot is een leidende aanbieder van vakantieparken in Europa. Meer dan 2.100 medewerkers staan dagelijks klaar om de gasten te laten genieten van een welverdiende vakantie. Zo worden er ieder jaar zo’n 13 miljoen overnachtingen geboekt in de meer dan 17.000 vakantieaccommodaties van Roompot. In totaal heeft de groep meer dan 200 vakantielocaties in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje in portfolio, van beach houses tot design villa's en van glamping tot luxe kamperen bij de boer. 

Meer informatie op news.roompot.com

Roompot
Postbus 6
4460 AA Goes
Nederland