Roompot - Nieuwvliet - Beachlodges.jpg
Delen:

Roompot bouwt meer dan 200 nieuwe vakantiewoningen in Nederlandse Breskens en Nieuwvliet

Een opwaardering van de bestaande campingterreinen

 • 150 nieuwe en kwaliteitsvolle vakantiewoningen in Nederlandse Breskens (Roompot park Zeebad)
 • 70 tot 80 nieuwe en kwaliteitsvolle vakantiewoningen in Nederlandse Nieuwvliet (Roompot park Nieuwvliet-Bad)
 • Start van de werken in 2021

Goes, donderdag 19 december 2019 – Roompot Vakanties plant meer dan 200 nieuwe vakantiewoningen in Zeeland te bouwen. De aantrekkelijke recreatiewoningen komen op de terreinen van bestaande campings die al deel uitmaken van de Roompot vakantieparken Beach Resort Nieuwvliet-Bad en Zeebad. Roompot komt hiermee de stijgende vraag naar comfortabele, kwaliteitsvolle en duurzame vakantiewoningen van vakantiegangers uit België, Nederland en Duitsland tegemoet en zal via deze herontwikkeling de bestaande terreinen opwaarderen.

Zeeland is een aantrekkelijke vakantiebestemming voor heel wat Nederlanders, Duitsers en Belgen die de provincie steeds meer opzoeken voor een leuk weekend of een mooie langdurige vakantie met het gezin aan de kust. Fietsen, wandelen, naar het strand gaan, het staat allemaal op hun wenslijst en ze genieten er volop van. Daarbij spenderen ze ook een aanzienlijk deel van hun vakantiebudget bij lokale handelaars, horeca, attracties, etc.

Als tweede belangrijke evolutie ziet Nederlands grootste aanbieder van vakantiewoningen en Europa’s nummer twee dat die gasten ook langer in de regio willen verblijven. ​ Een midweek of weekend worden al sneller een weekje en die week in de zomer wordt gemakkelijk 11 dagen of twee weken. Ook buiten de vakantieperiodes stijgt de bezetting op de parken hierdoor aanzienlijk. Gepaard met dat langer verblijf aan de kust, stijgt ook de vraag naar comfort, ruimte en een kwaliteitsvolle vakantiewoning die dit allemaal kan bieden. 

Uitbreiding van vakantieparken Zeebad en Beach Resort Nieuwvliet-Bad

Om die verwachtingen van gasten positief te kunnen beantwoorden plant Roompot Vakanties in 2021 de parken Zeebad (Breskens) en Beach Resort Nieuwvliet-Bad (Nieuwvliet) uit te breiden. Op die manier komen er op Roompot vakantieparken Zeebad zo’n 150 vakantiewoningen en Beach Resort Nieuwvliet-Bad zo’n 70 tot 80 kwaliteitsvolle vakantieverblijven bij.

Volgens bestaande bestemmingsplannen

Met respect voor de ruimtelijke ordening en volgens de bestaande bestemmingsplannen zullen de woningen op bestaande campingterreinen van beide vakantieparken worden gebouwd. Een bestemmingswijziging is voor de opwaardering van die terreinen niet nodig. Wie er momenteel een plaats huurt, wordt deze week schriftelijk verwittigd dat het huren van een jaarplaats op die plek vanaf 2021 niet meer zal kunnen. Het komende jaar kan dat wel nog.

Aan een deel van de huurders op de camping die deel uitmaakt van Beach Resort Nieuwvliet-Bad biedt Roompot een nieuwe staanplaats elders op het park aan. De toekenning ervan hangt af van de interesse en van de kwaliteitscriteria die het bestemmingsplan voorschrijft.

Opwaardering van bestaande campingterreinen

Bij de ontwikkeling van die aantrekkelijke vakantiewoningen zal Roompot veel aandacht besteden aan het comfort, de kwaliteit, de duurzaamheid en de ruimte die elke woning krijgt. De bouw van de woningen en herontwikkeling van die gronden betekent bijgevolg een belangrijke opwaardering voor de bestaande campingterreinen.

Roompot voorziet dat de eerste werken begin 2021 zouden kunnen starten.


 

 • Dagelijks bereikbaar

 • Flexibel betalen

 • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

 • Ideal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Klarna
 • Bancontact

Volg ons op deze kanalen