koos en bollo - main image - hires.jpg
Delen:

Roompot en Landal GreenParks versterken hun directie en RvC

Goes, maandag 16 oktober 2023 – Roompot en Landal GreenParks kondigen vandaag een versterking van hun directie en Raad van Commissarissen aan, met Mikael Andersson als Chief Commercial Officer, Jeroen Mol als Chief Operating Officer en Dirk Anbeek als voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Bij het samengaan in juni van dit jaar kondigden Roompot en Landal GreenParks een gezamenlijke directie aan met managementleden van beide merken.

Het bedrijf is verheugd te kunnen melden dat Mikael Andersson de openstaande rol van Chief Commercial Officer (CCO) op zich neemt. Andersson brengt een ongeëvenaarde ervaring in commerciële functies bij enkele van de grootste en meest succesvolle vrijetijdsbedrijven in Europa, zoals Landal GreenParks, NH Hotels en Expedia. Hij heeft een uniek trackrecord van het behalen van recordomzetgroei, eersteklas opbrengstbeheer en effectieve marketingresultaten.

Op vraag van de Raad van Commissarissen heeft Jeroen Mol beslist als Chief Operations Officer (COO) van Roompot en Landal GreenParks te blijven. Mol heeft een cruciale rol gespeeld in de fusie tussen Roompot en Landal GreenParks. Hij werkte meer dan tien jaar bij Landal GreenParks, waar hij waar hij leiding gaf aan een complete renovatie van alle parken. Mol heeft er mede voor gezorgd dat Landal GreenParks vier jaar op rij werd verkozen tot "het meest duurzame merk" in de branche in Nederland en historische NPS-scores kreeg. Hij zal zijn expertise en leiderschap blijven inzetten voor de meer dan 25 miljoen gasten, 300 parken en hun huiseigenaren van Roompot en Landal GreenParks.

Samen met de versterking van het directieteam kondigt het bedrijf ook aan dat Dirk Anbeek voorzitter van de Raad van Commissarissen wordt. Anbeek leidde de succesvolle afsplitsing van Landal GreenParks uit Awaze/Wyndham en de versnelling van de groei tijdens covid-19 tot de fusie van het bedrijf met Roompot. Daarvoor was hij actief bij Wereldhave en bekleedde hij diverse functies bij Ahold. Naast het voorzitterschap zal Dirk Anbeek het eerste aanspreekpunt zijn voor de Executive Team Members. Anbeek zal in het bijzonder toezien op het bouwen van een hechte gezamenlijke organisatie en het aanstellen van een CEO.

Dirk Anbeek, voorzitter van de Raad van Commissarissen, zegt:

“Ik neem blij en trots de rol op van voorzitter van de Raad van Commissarissen van Roompot en Landal GreenParks, de marktleider in Europa. In onze 300 vakantieparken bezorgen we jaarlijks meer dan 25 miljoen gasten een bijzondere ervaring. Dat is de gedeelde trots van al onze medewerkers en ik ben bijzonder verheugd deze trots te mogen delen en samen onze groeiambities te mogen waarmaken.”

 

Daan Knottenbelt, voorzitter Benelux bij KKR, zegt:

“Roompot en Landal GreenParks zijn samen begonnen aan een boeiende reis. We zijn zeer verheugd om een managementteam van topklasse aan te stellen met een unieke staat van dienst in de hospitalitysector. We zijn ervan overtuigd dat onder de nieuwe leiding van Dirk we in staat zullen zijn de integratie van de twee bedrijven te versnellen, de internationale uitbreiding te bevorderen en onze diensten en aanbod nog verder te verbeteren voor ons meest waardevolle bezit, onze gasten.”

 


 

 

 

 

  • Dagelijks bereikbaar

  • Flexibel betalen

  • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

  • Ideal
  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact

Volg ons op deze kanalen