Valley 2M-2.jpg
Delen:

Roompot en Landal GreenParks willen onvergetelijke vakanties voor iedereen waarmaken

Goes, maandag 7 oktober 2024 - Onbezorgd op vakantie gaan is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Voor mensen met een handicap is niet alleen belangrijk dat een vakantiebestemming fysiek toegankelijk is, maar ook dat deze gastvrij en verwelkomend is. Roompot en Landal maken onvergetelijke vakanties voor iedereen mogelijk. Op de vakantieparken Roompot en Landal GreenParks zijn diverse aangepaste accommodaties beschikbaar geschikt voor vakantiegangers met een handicap en Landal GreenParks biedt daarnaast onder andere speciale longvilla’s, gehoorvilla’s en visionvilla’s voor slechtzienden aan.

Roompot

Roompot begrijpt dat mensen met een functiebeperking graag vooraf willen weten of de vakantieaccommodatie ook echt toegankelijk voor hen is. Van diverse bestemmingen is er online informatie beschikbaar over de aanpassingen op het park en in de accommodatie. Denk hierbij aan informatie over drempels, speciale parkeerplaatsen en aanpassingen van toiletten. Daarnaast kan men na de boeking extra zorg, zoals nierdialyse, en hulpmiddelen bijboeken via een bijboekformulier, dat wordt doorgezonden naar Roompot en Comfortzorg, de grootste en landelijk meest ervaren organisatie op het gebied van zorg- en dienstverlening op vakantieadressen. Ook bij Landal GreenParks kunnen gasten die extra begeleiding, verpleging en verzorging nodig hebben op het vakantieadres, rekenen op Comfortzorg, inclusief de hulpmiddelen die men thuis gewend is.

Landal GreenParks

Aangepaste woningen zijn een vast onderdeel op alle nieuwbouwparken van Landal GreenParks en Roompot, maar ook bij renovatie van bestaande accommodaties wordt gelet op aanpassingen aan een breder gebruik, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van vlakke inloopdouches. Landal GreenParks onderscheidt drie categorieën aangepaste accommodaties: breed toegankelijk voor gasten die minder goed ter been zijn; extra toegankelijk voor rolstoelgebruikers en speciaal toegankelijk, als het compleet voldoet aan alle toegankelijkheidscriteria, inclusief een hoog/laagbed en een onderrijdbare keuken.

Speciale concepten: Visionvilla en Longvilla

Bovendien zijn er speciale accommodatieconcepten voor gasten met zicht- of gehoorproblemen, of die aan luchtwegaandoeningen lijden. Zo beschikken Landal Landgoed ’t Loo (Gelderland) en Landal Hoog Vaals (Limburg) over een zogeheten Visionvilla, speciaal bestemd voor gasten met een visuele beperking. Bij de inrichting is gewerkt met duidelijke contrasten, er is een geavanceerd verlichtingssysteem en aangepaste apparatuur. In en om het centrumgebouw is belijning aangebracht en de parkinformatie wordt in braille en grote letters aangeboden. De bungalow is voorzien van een omheinde tuin.

Op een groot aantal parken beschikt Landal GreenParks over bungalows voor mensen met luchtwegaandoeningen, zoals astma en COPD, de zogeheten Longvilla. Deze bungalows zijn voorzien van gladde vloerbedekking zoals laminaat- en tegelvloeren. Bij de keuze van het materiaal voor gordijnen en meubels zijn de richtlijnen van het Longfonds leidend geweest. Op een aantal parken is geen open haard in de accommodatie. De bungalows zijn volledig rookvrij en huisdieren zijn niet toegestaan. Daarnaast volgt de schoonmaakdienst speciale instructies bij het schoonmaken van de longvilla.

Meer informatie is te vinden op:
www.landal.nl/accommodaties/zorg-en-vakantie/toegankelijk www.roompot.nl/care/zorg-en-hulpmiddelen/aangepaste-vakantieverblijven/


Beelden in hoge resolutie


 

Jeannette ten Kate

Jeannette ten Kate

Manager External Communications, Roompot & Landal GreenParks

 

  • Dagelijks bereikbaar

  • Flexibel betalen

  • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

  • Ideal
  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact

Volg ons op deze kanalen