P1046440_2 bewerkt.jpg
Delen:

Roompot gasten beleven hoe leuk, gezond en belangrijk de natuur is dankzij cocreatie met IVN Natuureducatie

Eerste pilot loopt al op Roompot Kustpark Texel

 

Goes, woensdag 8 juni – Roompot gaat een unieke samenwerking aan met IVN Natuureducatie om de natuurbeleving op de parken verder te versterken. In cocreatie zullen ze voor meer natuurbeleving en biodiversiteit op de Roompot vakantielocaties zorgen en activiteiten voor gasten ontwikkelen. Een pilot is op Kustpark Texel gestart. ​

De Roompot parken bevinden zich altijd op de mooiste plekken, zodat gasten er volop kunnen genieten van de rust en de prachtige omgeving. Om die omgeving met de beste zorg te benaderen en gasten optimaal de natuur te laten beleven, heeft Roompot aan IVN Natuureducatie gevraagd een biodiversiteitsscan van Kustpark Texel te maken. Na de zomer krijgen andere Roompot parken in Nederland zo’n scan.

Meer biodiversiteit op de parken

Met de resultaten van de biodiversiteitsscan van Kustpark Texel zijn IVN Natuureducatie en Roompot, maar ook diverse partners van het park, zoals de hoveniers, aan de slag gegaan. Doel is de gasten en het personeel te laten beleven hoe leuk, gezond en belangrijk de natuur is en nog meer biodiversiteit op het park te hebben.

Bij deze unieke samenwerking tussen IVN Natuureducatie en Roompot zijn vier fundamenten bepaald, die bepalend zijn voor de activiteiten, partnerships en de landschapsontwikkeling die Roompot zal organiseren: de flora, de fauna, de mens en unieke elementen die de bestemming uitzonderlijk maken.

Duurzame activiteiten voor vier doelgroepen

Toen Roompot in 2021 een uniek Leisure en Entertainment aanbod in de branche introduceerde, legde het als eerste aanbieder de focus op vier doelgroepen: de Koos club (4 tot 7-jarigen), Kool Kids (8 tot 11-jarigen), de Teens (12 tot 17-jarigen) en de gezinnen.

Voor die doelgroepen ontwikkelen Roompot en IVN Natuureducatie nu nieuwe activiteiten op Kustpark Texel zodat zij spelenderwijs de natuur op een leuke en gezonde manier nog beter ontdekken: van fotoplaatjes zoeken tot duurzame kunst maken en van heuse expeditietochten tot het slapen in een hangmat om zo van de mooiste sterrenhemel te kunnen genieten.

Het personeel kreeg hiervoor een “gastherencursus” die een sleutelelement in de samenwerking met IVN Natuureducatie vormt. Dankzij de cursus kunnen de medewerkers samen het gebied uitdragen, hun waardering voor het gebied met gasten delen en bijdragen aan de beleving van de gast.

Fruitbomen in ruil voor gratis kaphout

Het team van Roompot Kustpark Texel is zo enthousiast over het initiatief dat het onmiddellijk aan de slag is gegaan en de hoveniers erbij heeft betrokken.

Zo zullen de parkgasten binnenkort kunnen genieten van de nieuw gezaaide bermen en van de bloemen die volop bloeien dankzij het aangepaste maaibeleid. Zo zal de heide ook alle ruimte krijgen, worden insectenhotels en verblijfplaatsen voor vleermuizen op diverse plaatsen op het park voorzien. Ook zal het park de omwonenden betrekken bij de verdere duurzame ontwikkeling van het park: in ruil voor het kaphout dat zij van het park kunnen krijgen, vraagt Roompot een fruitboom te schenken, die op het park wordt geplant.

Vanaf dit najaar zal Roompot geregeld meer activiteiten op Kustpark Texel ontwikkelen zodat gasten volop van de unieke natuur zullen genieten.

Milieuvoordelen

Door aandacht aan de biodiversiteit op de parken te geven en hieraan acties te koppelen, biedt Roompot meer ruimte aan de lokale flora en fauna en het herstel ervan. Het draagt op die manier ook zorg voor het behoud en het herstel van inheemse dieren- en plantensoorten. Door een gifvrij groenbeheer nemen eventueel aanwezige chemische stoffen in de bodem bovendien steeds verder af.

Tenslotte zorgt veel groen ook voor CO2-opslag, waardoor de natuur zelf in staat is om CO2 te reduceren. Hiermee draagt Roompot actief bij aan zijn duurzaam doel om zijn CO2-voetafdruk tegen 2030 te halveren.

Maatschappelijke voordelen

Deze aanpak creëert naast milieuvoordelen ook maatschappelijke voordelen. Deze vernieuwde aanpak brengt Roompots gasten in contact met de natuur en heeft het door de educatieve activiteiten invloed op de waardering van de natuur door de maatschappij. Ook is het aangetoond dat wie vakantietijd in de natuur doorbrengt, optimaal kan ontspannen en zijn stressniveau ziet dalen. ​

Door aandacht te hebben voor de natuur draagt Roompot bij aan ambassadeurschap, inspiratie en binding van zijn medewerkers.


 

 

  • Dagelijks bereikbaar

  • Flexibel betalen

  • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

  • Ideal
  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact

Volg ons op deze kanalen