Algemeen-04.jpg
Delen:

Roompot genomineerd als duurzaamste bedrijf van Nederland

Goes, donderdag 5 november 2020 – Roompot is als duurzaamste bedrijf van Nederland genomineerd. De nominatie dankt de verhuurder van vakantiewoningen aan de organisatie de Groene Pluim die Roompot al een award gaf voor alle duurzame initiatieven die het neemt. Stichting CO2 Neutraal organiseert de wedstrijd en gaat hiermee op zoek naar de groenste ondernemers.

Roompot is door de organisatoren van de Groene Pluim genomineerd als duurzaamste bedrijf van Nederland. Dit is een wedstrijd die de Stichting CO2 Neutraal organiseert en hiermee op zoek gaat naar de groenste ondernemers van Nederland.

Tal van duurzame initiatieven en acties

De voorbije jaren nam Roompot heel wat duurzame initiatieven die de planeet helpen. Veel van zijn duurzame initiatieven zijn gericht op het verlagen van zijn CO2-voetafdrukplastic voor eenmalig gebruik te bannen en kinderen die het moeilijk hebben toch een mooie vakantie te geven.

Bij haar doorlichting van Roompot concludeerde de organisatie de Groene Pluim eerder dit jaar dat die inspanningen een belangrijke en positieve impact hebben op onze omgeving. Nederlands grootste aanbieder van vakantiewoningen ontving hierop in juli van dit jaar een Groene Puim van de gemeente Goes.

Het is de Groene Pluim die Roompot nu ook bij de Stichting CO2 Neutraal heeft voorgedragen als duurzaamste bedrijf van Nederland.

CO2 sterk verlaagd

De inspanningen die Roompot elke dag levert om zijn CO2-voetafdruk te beperken zijn niet gering.

 • Het hoofdkantoor van Roompot is A++ gecertificeerd, maakt gebruik van groene energie en recupereert warmte om zo zijn CO2-voetafdruk zo laag mogelijk te houden
 • De parken van Roompot maken zoveel mogelijk gebruik van groene energie
 • Vakantiewoning worden steeds meer in lokaal ruw hout gebouwd. Dat hout onttrekt CO2 uit de atmosfeer.
 • Roompot schakelde dit jaar over van fossiele naar biopropaangas. Door deze aanpassing kan Roompot jaarlijks de CO2-uitstoot van alle jaarplaatshouders tot 78% verminderen en zal elk gezin ruim 400 kg minder CO2 per jaar uitstoten. ​ 
 • Dit voorjaar ging Roompot ook de strijd aan tegen voedselverspilling en -overschotten, die nodeloos voor een berg CO2 zorgen. Het ging hiervoor een samenwerking aan met de app Too Good To Go, waarmee het jaarlijks indirect tot 40.000 kg CO2 minder kan uitstoten.
 • Dankzij een recycling-programma met Wecycle laat Roompot alle defecte elektrische apparaten en lampen recyclen. Dankzij dit intensief programma vermeed Roompot in 2019 dat 123.000 kg CO2 werd uitgestoten en dat 93% van alle apparaten een tweede leven kreeg. Ook ruim 2 miljoen kg glas, 425.000 kg papier en 34.000 kg matrassen werden toen gerecycled.
 • In 2019 opende Roompot zijn eerste duurzame en gasloze resort
 • Vakantiewoningen op nieuwe en vernieuwde parken worden van warmtepompen voorzien.

Daarnaast zet Roompot zich ook sterk in voor de omgeving rond zijn parken. Zo was de grootste aanbieder van vakantiewoningen de voorbije jaren telkens (een van) de meest impactvolle organisatie(s) die aan de World Cleanup Day deelnam(en).

Geen certificaten

Roompot doet daarbij bewust niet aan greenwashing. Certificaten om zijn CO2 cosmetisch te compenseren zijn bij de aanbieder van vakantiewoningen niet aan de orde. Het bedrijf wenst een werkelijke impact te hebben.

Trots op de nominatie

Bij Roompot is men erg trots op de nominatie. Het bevestigt dat zijn inspanningen worden opgemerkt en dus impactvol zijn.

Stemmen

De Stichting CO2 neutraal maakt op 3 december aanstaande de groenste ondernemers van Nederland bekend. Daarbij verkiest een vakjury de groenste ondernemer op basis van zijn realisaties. Er is ook een publieksprijs die aan de genomineerde met de meeste stemmen wordt gegeven. Op https://duurzaamstebedrijfvannederland.nl/ kan het grote publiek o.a. op Roompot stemmen.


 

Beelden in hoge resolutie


 

 

 • Dagelijks bereikbaar

 • Flexibel betalen

 • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

 • Ideal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Klarna
 • Bancontact

Volg ons op deze kanalen