Recent bekeken

We hebben de meest recent bekeken parken, verblijven, kampeervelden en hotelkamers voor je bewaard.

Roompot-medewerkers en gasten ruimen zaterdag opnieuw rommel van anderen op

Roompot-medewerkers en gasten ruimen zaterdag opnieuw rommel van anderen op

 • 3de deelname van Roompot aan World Cleanup Day
 • Een van de teams met de grootste impact in Nederland

Goes, donderdag 17 september 2020 – Zaterdag staan tientallen Roompot-medewerkers en minstens evenveel gasten opnieuw paraat om zwerfvuil op te ruimen. Het is de derde maal dat Roompot aan de World Cleanup Day deelneemt. De voorbije jaren was Roompot telkens een van de teams die het meeste zwerfvuil opraapte.

Op zaterdag 19 september krijgt onze planeet opnieuw een grote schoonmaak. In ruim 180 landen ruimt men dan het zwerfvuil op. De World Cleanup Day is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Roompot wil en mag er die dag niet ontbreken. Naast de eigen initiatieven die Roompot namelijk neemt om plastic voor eenmalig gebruik op zijn parken volledig te bannen, levert Nederlands grootste aanbieder van vakantiewoningen ook rondom zijn parken inspanningen zodat de gasten ook van de mooie omgeving kunnen blijven genieten. Het komt dan ook niet als een verrassing dat de World Cleanup Day in de agenda van de Roompot-medewerkers staat genoteerd en dat parkgasten hieraan graag deelnemen.

Voor de derde keer op rij staan tientallen medewerkers van Roompot zaterdag paraat om het zwerfvuil rondom de parken te ruimen. Hetzelfde gebeurt ook nabij het hoofdkantoor in Goes. Na de editie van vorig jaar gaf meer dan 90% van de Roompot deelnemers al aan dat het dit jaar opnieuw wilde deelnemen.

Coronaproof

Het oprapen van zwerfvuil was de vorige twee edities een groepsactiviteit bij Roompot. Door het coronavirus moet men het dit jaar anders aanpakken. Werknemers worden aangemoedigd dit in gezinsverband te doen of altijd 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de parkgasten die graag hun steentje bijdragen.

Een van de meest impactvolle teams in Nederland

Roompot hoopt opnieuw bij de meest impactvolle teams van het land te zijn. In 2018 bleek uit de officiële resultaten dat Roompot de meest impactvolle organisatie van het jaar was; het ruimde 10% op van alle zwerfvuil dat toen opgeraapt werd. In 2020 waren de inspanningen van Roompot minstens even groot. Een technisch bug bij de registratie van zwerfvuil liet helaas geen resultaten zien.

Top 10 zwerfafval

Roompot hield de voorbije twee edities een top 10 bij van de items die men het meest in de bermen, in struiken en tussen bomen vond:

 • Sigaretten en peuken
 • Blikjes
 • Verpakkingen
 • Flessen
 • Bekers
 • Snoep
 • Zakjes
 • Flessendoppen
 • Rietjes
 • Drinkpakjes

 


 

 

Nieuws Duurzaamheid

Over Roompot

Over Roompot

Roompot is een leidende aanbieder van vakantieparken in Europa. Meer dan 2.100 medewerkers staan dagelijks klaar om de gasten te laten genieten van een welverdiende vakantie. Zo worden er ieder jaar zo’n 13 miljoen overnachtingen geboekt in de meer dan 17.000 vakantieaccommodaties van Roompot. In totaal heeft de groep meer dan 200 vakantielocaties in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje in portfolio, van beach houses tot design villa's en van glamping tot luxe kamperen bij de boer. 

Meer informatie op news.roompot.nl

Roompot
Postbus 6
4460 AA Goes
Nederland