Beach Resort Brouwersdam impressie-4.jpg
Delen:

Roompot opent energieneutraal Beach Resort Brouwersdam in Nederland

Duurzame en luxe lodges en tiny houses op een veelzijdige bestemming

Brussel, 30 maart 2023 — Vanaf 31 maart kunnen gasten terecht in het gloednieuwe en volledig energieneutrale Beach Resort Brouwersdam van Roompot. Een heerlijke plek in Nederland voor wie toe is aan een relaxvakantie of op zoek is naar een actieve break in de natuur. Verblijven kan er in een van de prachtig vormgegeven en duurzame houten lodges of tiny houses maar ook in een van de speciale pet of baby lodges.

Roompot Beach Resort Brouwersdam
Roompot Beach Resort Brouwersdam

Duurzaamheid voorop

Het nieuwe Roompot Beach Resort Brouwersdam plaatst duurzaamheid voorop. Elke accommodatie in het resort is voorzien van 12 zonnepanelen. In een speciaal accuhuis wordt alle energie opgeslagen die daarmee extra wordt opgewekt. Hiermee verwacht Roompot een besparing te realiseren van ruim 57.000 kg CO2 per jaar.

De aandacht die aan de groene omgeving is geschonken, maakt dat het resort ook rust uitstraalt. De bestaande beplanting werd zoveel mogelijk behouden en er werden nieuwe inheemse- en streekplanten, -struiken en boomsoorten aangeplant om een ongedwongen sfeer te creëren.

Dankzij hun duurzame kebony-houten gevelbekleding, gaan de architecturale lodges en tiny houses bovendien moeiteloos op in de natuur. Kebony-hout is een PEFC- en FSC-gekeurd innovatief alternatief voor tropisch hardhout waarmee ontbossing wordt vermeden.

Speciale pet en baby lodges

De modern ingerichte luxe lodges en tiny houses van het resort zijn geschikt voor 2 tot 12 personen. Er zijn zelfs speciale pet en baby lodges ontworpen zodat ieder reisgezelschap zich hier thuis voelt. De pet lodges zijn zodanig ingericht om huisdieren de beste vakantie te bezorgen. De baby lodges werden ontworpen voor een veilig verblijf met een baby of dreumes. Voor wie houdt van een privaat ontspanmoment, zijn er de wellness lodges. Deze zijn voorzien van een eigen hottub en sauna.

Unieke locatie

En de locatie? Het nieuwe Roompot resort is gelegen aan de Brouwersdam, een van dé hotspots van Zeeland. De 6,5 kilometer lange dam is de verbinding tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Met het natuurgebied de Grevelingen aan de ene, en de Noordzee aan de andere kant, hoeft het niet te verbazen dat de omgeving vooral populair is bij watersporters. Bij de Brouwersdam kan je (kite)surfen, SUP-pen en zeilen. Het Grevelingenmeer staat dan weer bekend om diens zeehonden en duik hotspots. Daarnaast leent de omgeving zich tot mooie fietstochten en wandelingen, en zijn de nabijgelegen stadjes Ouddorp, Zierikzee en Renesse zeker het bezoeken waard.


Beelden in hoge resolutie

 


 

 

  • Dagelijks bereikbaar

  • Flexibel betalen

  • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

  • Ideal
  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact

Volg ons op deze kanalen