Header - Lister.jpeg
Delen:

Roompot opent in 2021 nieuw natuurpark in Eksel

Minstens 7 nieuwe parken in Roompot aanbod volgend jaar

 • Vakantiepark met 121 vakantiewoningen
 • In volle natuur en het grootste avonturenbos van Vlaanderen
 • Opening voorzien tegen de zomer van 2021

Hechtel-Eksel, woensdag 8 juli 2020 – Europa’s tweede grootste aanbieder van vakantiewoningen opent in 2021 een nieuw natuurpark in Eksel, het hart van de Limburgse Kempen. Het vakantiepark wordt in het uitgestrekte natuurdomein Bosland in de recreatiezone van het Exelshof geïntegreerd en zal 121 vakantiewoningen tellen. De bouwheer, Life Tree Group, is in februari al met de werken gestart zodat de eerste gasten er volgende zomer kunnen worden verwelkomd.

De gemeente Hechtel-Eksel, bouwheer Life Tree Group en Roompot kondigen vandaag aan dat Roompot een derde park in België zal openen. Europa’s tweede en Nederlands grootste aanbieder van vakantiewoningen neemt volgend jaar namelijk zijn intrek in Eksel, waar het in de prachtige natuur een nieuw kwaliteitsvol vakantiepark zal uitbaten en er de vakantiewoningen zal verhuren aan gasten die de groene en bosrijke omgeving met de fiets of te voet willen ontdekken en willen genieten van al het mooie dat Limburg te bieden heeft.

121 comfortabele vakantiewoningen in het groen

In totaal zal Roompot er 121 comfortabele en kwaliteitsvolle vakantiewoningen in de recreatiezone van het Exelshof van het natuurdomein “Bosland’ integreren. De gasten zullen er vanaf volgende zomer alle comfort terugvinden die zij van een vakantiewoning verwachten: een goed uitgeruste keuken, ruime slaapkamers met comfortabele bedden, wifi en een gezellige living met tv. De 84 vierpersoonswoningen zullen elk twee slaapkamers tellen, de 32 zespersoonswoningen elk drie en de vijf woningen voor 16 personen acht kamers. Verschillende woningen zijn aangepast voor gasten met een beperking.

Werken al in februari gestart

In de eerste week van februari is ontwikkelaar Life Tree Group met de eerste omgevingswerken gestart. Een eerste vakantiewoning kreeg ook al in de maand april vorm. Het coronavirus heeft bijna geen invloed gehad op de evolutie van de werken, zodat Roompot er de eerste gasten tegen de zomer van 2021 zal kunnen verwelkomen.

Roompot CEO Jurgen van Cutsem zegt over het nieuwe park: “België is een belangrijke groeimarkt voor Roompot. We zijn dan ook bijzonder trots een uniek natuurpark in Eksel te kunnen openen. Bosland is een fantastische omgeving en een grote troef voor wie we vanaf volgend jaar in het park zullen mogen verwelkomen. Wij voelen er ons nu al erg welkom. Life Tree Group levert er fantastisch werk en de burgemeester Jan Dalemans en Eerste Schepen Nele Lijnen hebben vanaf ons eerste gesprek constructief meegedacht hoe we een succes van het nieuwe park kunnen maken.
Jan Dalemans, burgemeester van Hechtel-Eksel, zegt over de komst van het park in zijn gemeente: “De komst van dit natuurpark betekent een belangrijke economische stimulans voor onze gemeente. Dat een speler als Roompot het park zal uitbaten, garandeert ons dat dit professioneel en met oog voor kwaliteit zal gebeuren.”
Nele Lijnen, Eerste Schepen van Hechtel-Eksel, voegt hier aan toe: “Onze gemeente en Bosland zijn een mooie trekpleister voor wie de regio wil ontdekken. Wie zijn fiets meeneemt zal dit onmiddellijk ontdekken: onze fietsroutes en de iconische fietsbrug “Fietsen door de Bomen’ in Pijnven zijn uniek. Ik ben blij dat Roompot en Life Tree Group voor onze mooie gemeente hebben gekozen en nieuwe Belgische en buitenlandse gasten zullen aantrekken.”
Hendrik Danneels, ceo van Life Tree Group, zegt over dit project: “We zijn trots op dit unieke project dat perfect in de natuur is geïntegreerd. Na een belangrijke voorbereidende fase zijn we erg blij te zijn gestart met de werken. Het voelt erg fijn aan dit samen met Roompot en de gemeente te kunnen realiseren.”
Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Limburg: “De komst van dit nieuwe vakantiepark betekent weer een extra troef voor het toerisme in Limburg! Het versterkt ons aanbod voor gezinnen - een van onze belangrijkste doelgroepen - doordat het perfect beantwoordt aan hun vraag. Bovendien bewijst dit initiatief dat ons nabijgelegen hefboomproject ‘Fietsen door de Bomen’ niet alleen heel wat toeristen, maar ook belangrijke investeerders aantrekt.”Bosland

Bosland

Bosland is het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Het omvat de openbare natuurgebieden van Lommel, Hechtel-Eksel, Pelt en Peer. De bossen binnen Bosland zijn 5.137 ha groot. Bosland biedt tal van mogelijkheden voor wie er van de natuur wil genieten: wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden en tal van andere activiteiten zijn er mogelijk. 

Derde Roompot park in België

Roompot biedt vandaag meer dan 165 vakantieparken aan en breidt sterk uit. Centraal in de ontwikkeling van nieuwe parken zijn de locatie, de service en de kwaliteit van de woningen. In België heeft Roompot het recent gebouwde Breeduyn Village, waar 63 luxevilla’s op slechts 200 meter van het strand in Bredene zijn gelegen, en partnerpark La Clusure nabij de Luxemburgse grens. België is een belangrijke groeimarkt voor Roompot. Zo zijn de Belgen de derde belangrijkste gasten in aantallen voor Roompot en kijkt Roompot verder uit naar een uitbreiding van zijn parkenportfolio in België.

Minstens 7 nieuwe parken in 2021

Roompot is in volle expansiemodus. Het plant volgend jaar zijn aanbod uit te breiden met minstens 7 nieuwe parken en resorts.

De voorbije jaren renoveerde Europa’s tweede grootste in de verhuur van vakantiewoning zijn bestaande parken en tilde het die parken naar een hoger niveau. Het investeert ook fors in de uitbreiding van zijn aanbod.

Zo stappen 3 prachtige vakantieparken van Landal over naar Roompot: de 74 Beach Villa’s op Hoek van Holland, Duinresort Dunimar en de 90 strandhuisjes in het Noord-Hollandse Julianadorp. Verder is men volop bezig met de (voorbereiding van de) bouw van het nieuwe VeerseKreek aan het Veerse Meer in Zeeland, een nieuw ecologisch park aan het Markermeer in Wijdenes in Noord-Holland en een nieuw park in het Noord-Brabantse Someren, die allemaal in 2021 hun eerste Roompot gasten zullen ontvangen.

Het nieuwe natuurpark in Eksel wordt aan die lijst toegevoegd en vormt dus de zevende uitbreiding voor Roompot in 2021.


 

Beelden in hoge resolutie

 


 

Over Hechtel-Eksel

Hechtel-Eksel heeft een grondgebied van 76,70 km² en telt zo’n 12.503 inwoners. Met Bosland in de achtertuin mag het zich de groenste gemeente van Vlaanderen noemen. Hechtel-Eksel is gekend voor zijn unieke belevenissen: Fietsen door de Bomen, speelbossen, prachtige wandelingen en een interessant teuten- en oorlogsverleden. Jaarlijks vinden in deze gemeente, gezellig in het groen, ook de spectaculaire Sanicole Airshow en BoslandTrail plaats. Naast een mooi vrijetijdsaanbod heeft Hechtel-Eksel ook een rijk verenigingsleven. De centrale ligging in Noord-Limburg zorgt tevens voor een groot groeipotentieel op het vlak van mobiliteit en ondernemen. Kortom: gemeente Hechtel-Eksel heeft alle troeven in handen om zowel inwoners als bezoekers heerlijk te verwennen.

 

Over Life Tree Group

Life Tree Group is de familiale groep rond de heer Hendrik DANNEELS. De groep, die zowel actief is in binnen- en buitenland, richt zich hoofdzakelijk op drie pijlers:

 • Ontwikkeling van vastgoedprojecten;
 • Opbouw van een portefeuille van verhuurd vastgoed;
 • Verwerven, aanhouden en verkopen van participaties in andere vennootschappen.

 

Over Roompot

Roompot is de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland en Europa’s nummer twee. Meer dan 2.100 medewerkers staan dagelijks klaar om de gasten te laten genieten van een welverdiende vakantie. Zo worden er ieder jaar zo’n 13 miljoen overnachtingen geboekt in de 17.000 vakantieaccommodaties van Roompot. In totaal heeft de groep meer dan 165 vakantieparken in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje in portfolio, van premium resorts tot comfortabele parken en aantrekkelijke campings. 


 

Voor meer informatie, contacteer:

 • Voor Hechtel-Eksel: Jan Dalemans, burgemeester, op 0475/42.40.93 of jan.dalemans@hechtel-eksel.be
 • Voor Life Tree Group: Bruno De Winter  op 0474/78.47.19 of bruno@lifetreegroup.be
 • Voor Roompot: Baptiste van Outryve op 0493 241 884 of outryve.b.van@roompot.nl

 

 

 • Dagelijks bereikbaar

 • Flexibel betalen

 • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

 • Ideal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Klarna
 • Bancontact

Volg ons op deze kanalen