L1190838-bewerkt-2.jpeg
Delen:

Roompot opent nieuw park in Callantsoog

Callantsoog, woensdag 26 mei 2021 - Roompot opent een gloednieuw park in Callantsoog. Vanaf het hoge duin zie je aan de ene kant het strand, en aan de andere kant het ingepolderde landschap. Een heerlijke plek om het hele jaar door te ontspannen en te genieten van alles waar we in Nederland zo trots op zijn. Dit park staat voor kwaliteit, duurzaamheid en excellente service.

Een duurzaam park

Een Roompot park bouwt men altijd zo duurzaam mogelijk. Met de uitgangspunten van de Green Key certificering in gedachten voldoet het aan meer dan 80 duurzaamheidseisen. Bij de bouw houdt men rekening met duurzame bouwmaterialen, maar voert men bijvoorbeeld ook een duurzaam inkoopbeleid: er wordt zoveel mogelijk gewerkt met Nederlandse producten zodat de ecologische voetafdruk minimaal blijft. Dankzij slimme meters monitort het park zijn energieverbruik en kan het waar nodig bijsturen. Op tekening stond in 2018 een heel gasloos concept. Maar omdat de vraag naar elektra hier in de regio groter is dan het stroomnetwerk aankan, kiest Roompot in Callantsoog voor een alternatief in de vorm van biopropaan, dat wordt geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen. De hernieuwbare grondstoffen van biopropaan bestaan voor zo’n 88% uit afval en voor 12% uit hernieuwbare plantaardige oliën, die ook afkomstig zijn uit gecertificeerde plantages. Wel gas, toch duurzaam.

De ziel van Callantsoog

Bij de ontwikkeling van het park stelde men zich eerst de vraag: Hoe maken we de ziel van Callantsoog voor onze gasten zo tastbaar mogelijk? We creëren graag een plek die hoe bijzonder ook, helemaal opgaat in haar eigen omgeving.

De ziel van Callantsoog heeft men gevangen in drie thema’s, waaraan ook een eigen storycottage werd geweid. Kleurrijk Holland, Natte Voeten en Hollandse Kost.

Kleurrijk Holland

Een hommage aan de bollenvelden mag hier niet ontbreken. In het voorjaar is de omgeving hier op zijn mooist maar men zorgt ervoor dat dit Roompot park het hele jaar door een kleurrijk plaatje is. De tuin van Tulip Mania staat vol met biologische bollen die zich in de lente ontpopt tot een fluwelen deken die de aarde bedekt. Maar de inrichting van de lodges zijn al net zo kleurrijk. De lente vieren kan hier het hele jaar door.

Natte Voeten

Leven onder zeeniveau. Hoe gewoon is dat eigenlijk? De gasten worden bij Roompot Callantsoog meegenomen in het verhaal van het ontstaan van dit gezellige kustdorp. Want Callantsoog werd eeuwen geleden tot drie maal toe geteisterd door een stormvloed. Meter na meter rukte het water op en zo werd de kust doorbroken. Op speelse wijze vertellen we over de veranderingen die ontstonden aan de kustlijn en hoe de toenmalige bewoners hier slim mee omgingen. Een verhaal dat nog altijd aan de wieg staat van slim watermanagement anno 2021.

Hollandse Kost

Zilt water maakt vruchtbare grond. Iets dat de bewoners van de Kop al snel door hadden. Door het inpolderen van het land, werd letterlijk ruimte gecreëerd voor de landbouw. Maar Hollandse Kost gaat niet alleen over aardappels en boerenkool maar ook over de nuchtere Hollandse handen-uit-de-mouwen mentaliteit. De hypermoderne boeren zijn hun tijd vooruit met high-tech-farming, maar blijven hier altijd nuchter. De borst vooruit maar niet om op te kloppen.

Duurzame samenwerking

Tijdens de ontwikkelfase viel het verhaal op van twee bijzondere partijen die zich duurzaam inzetten in de regio. De familie Huiberts uit Sintmaartensvlotbrug gooide het roer jaren geleden al om en teelt uitsluitend nog biologische bloembollen. Het bodemleven op hun boerderij is hierdoor helemaal herstelt en daardoor is de keuze voor het bollenveld van Roompot Callantsoog snel gemaakt. Een ander initiatief vond men bij de jongens van Wilder Land. Zij zaaien graag onkruid bij de boer ter bevordering van de Nederlandse biodiversiteit. Zij zaaiden voor Roompot Callantsoog ook een veld vol bloemen, dat straks het walhalla wordt voor bijen en vlinders. Maar ook maken ze hier heerlijke kruidenthee van. Het park ging ook met Wilder Land een samenwerking aan en biedt zijn gasten een verfrissend welkom met thee uit de nabije natuur.

5 types lodges

De 92 sea lodges bieden plaats aan 4 tot 6 gasten en hebben allemaal een zithoek, eethoek, smart-tv, een goed uitgeruste keuken en een veranda met loungeset. Gratis wifi is er uiteraard, net als vloerverwarming, minstens 2 slaapkamers en een badkamer, of meer afhankelijk van de grootte van de woning. Op het park zijn in totaal 5 types sea lodges, waarvan 2 aangepast voor mindervaliden.

Het nieuwe park in Callantsoog heet zijn eerste gasten welkom op dinsdag 1 juni.


 

Beelden in hoge resolutie


 

 

  • Dagelijks bereikbaar

  • Flexibel betalen

  • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

  • Ideal
  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact

Volg ons op deze kanalen