Recent bekeken

We hebben de meest recent bekeken parken, verblijven, kampeervelden en hotelkamers voor je bewaard.

Roompot opnieuw genomineerd voor prijs van duurzaamste bedrijf van Nederland

Roompot opnieuw genomineerd voor prijs van duurzaamste bedrijf van Nederland

In 2020 werd Roompot ook voor die prijs genomineerd

 

  • Roompot werd in 2020 al eens genomineerd voor deze prijs
  • Roompot nam in 2021 nieuwe duurzame maatregelen om zijn CO2 voetafdruk verder te verminderen

 

Goes, woensdag 1 december 2021 – Roompot is voor het tweede jaar op rij genomineerd voor de prijs van het duurzaamste bedrijf van Nederland. Roompot dankt zijn nominatie aan o.a. de duurzame initiatieven om zijn CO2 voetafdruk te halveren tegen 2030. De prijs is een initiatief van de stichting Nederland CO2 Neutraal.

50% minder CO2 tegen 2030

Roompot heeft een ambitieus duurzaamheidsprogramma. De vakantieaanbieder komt namelijk elk jaar dichter bij zijn doel om in 2030 zijn CO2-voetafdruk en restafval werkelijk met 50% te hebben verminderd. Dit is de stichting Nederland CO2 Neutraal duidelijk opgevallen.

Met die doelstellingen investeert Roompot flink in de transitie naar duurzame energie op zijn parken en in het gebruik van duurzame en circulaire bouwmaterialen. Zo ontvangt Roompot zijn gasten sinds 2019 op het eerste gasloze park van Zeeland en geeft het de voorkeur aan warmtepompen of aan biologische en circulaire alternatieve energiebronnen. Recent startte men ook met de installatie van bijna 5.000 zonnepanelen op diverse Roompot locaties. Alleen door dit initiatief zal de vakantieaanbieder zijn CO2 voetafdruk al elk jaar met 800.000 kg verminderen.

In 2021 opende Roompot ook het duurzaamste park van België. Dankzij het gebruik van duurzame bouwmaterialen en circulaire technieken op het Roompot Park Eksel zijn alle autoverplaatsingen van en naar het park door gasten voor de volgende 25 jaar geneutraliseerd. Dit geldt bovendien ook voor alle transport die nodig was voor de aanbouw van dit CO2 negatieve park.

Erkend om de duurzame aanpak

In 2020 ontving Roompot als eerste vakantieaanbieder in Nederland een Groene Pluim en werd het in hetzelfde jaar voor de eerste keer genomineerd voor de prijs van het duurzaamste bedrijf van Nederland.

De keuze van Roompot om alleen nog duurzame vis op de restaurantkaart te zetten, standaard biologische en fairtrade koffie te serveren waardoor de koffieboer zijn kinderen school kan laten lopen, overschotten aan voedselbanken te schenken of via Too Good To Go aan de buren aan te bieden en opnieuw het meest impactvolle Nederlandse bedrijf tijdens de World Cleanup Day te zijn, zullen de jury positief hebben gestemd.

Verder stelt Roompot permanent vakantiewoningen ter beschikking van kinderen en hun gezin die door ziekte of moeilijke thuissituatie niet met vakantie kunnen. Het is een vaste partner van ziekenhuizen en lokale organisaties die rechtstreeks in contact staan met zij die het zo moeilijk hebben.


 

 

 

Nieuws Duurzaamheid

Over Roompot

Over Roompot

Roompot is een leidende aanbieder van vakantieparken in Europa. Meer dan 2.100 medewerkers staan dagelijks klaar om de gasten te laten genieten van een welverdiende vakantie. Zo worden er ieder jaar zo’n 13 miljoen overnachtingen geboekt in de meer dan 17.000 vakantieaccommodaties van Roompot. In totaal heeft de groep meer dan 200 vakantielocaties in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje in portfolio, van beach houses tot design villa's en van glamping tot luxe kamperen bij de boer. 

Meer informatie op news.roompot.nl

Roompot
Postbus 6
4460 AA Goes
Nederland