Roompot Callassande - Lucht.jpg
Delen:

Roompot schakelt over op biopropaangas van Primagaz en vermindert hiermee CO2-uitstoot tot 78%

 • Jaarplaatshouders op Roompot parken krijgen voortaan biopropaangas van Primagaz
 • Tot 78% minder CO2-uitstoot dankzij biopropaangas
 • Ruim 400 kg minder CO2 per gezin

Goes, donderdag 27 februari 2020 – Roompot en zijn jaarplaatshouders schakelen over van fossiele propaangas naar biopropaangas van Primagaz. Door deze eenvoudige verandering kan Roompot de CO2-uitstoot van alle jaarplaatshouders tot 78% verminderen en zal elk gezin ruim 400 kg minder CO2 per jaar uitstoten. 

De grootste aanbieder van vakantiewoningen en -accommodaties in Nederland vindt dat iedereen recht heeft op de beste vakantie. Naast een uitstekende service en een mooie en comfortabele vakantiewoning is ook de locatie van zijn parken bepalend voor dat heerlijke vakantiegevoel waar heel wat gasten naar op zoek zijn.

 

3 duurzame pijlers

Roompot koestert die omgeving door gebruik te maken van duurzame en lokale materialen, streekeigen groen te (her)planten en heel wat bestaande gronden op te waarderen. Daarnaast besteedt het heel wat aandacht, middelen en inspanningen aan de drie pijlers van zijn duurzaam beleid:

 1. De vermindering van plastic voor eenmalig gebruik zodat de stranden en zeeën proper worden
 2. Kinderen die het thuis of door ziekte moeilijk hebben toch een mooie vakantie te bezorgen via de Koos Konijn Foundation
 3. De opwarming van de aarde tegen te gaan door zijn CO2-uitstoot actief te verlagen (en geen zogenaamde certificaten te kopen)

 

Van fossiele brandstof naar duurzame energie

Gedreven door die laatste pijler opende de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Nederland zijn eerste gasloze vakantiepark vorige zomer. Voor de jaarplaatshouders die niet zomaar van het gas kunnen, en gemotiveerd door dezelfde duurzame doelstelling, besliste Roompot om het propaangas te vervangen door biopropaangas van Primagaz.

Propaangas is een bijproduct afkomstig uit de winning van aardgas en het raffineren van aardolie. Biopropaan wordt geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen en restafval, wat het 100% fossielvrij, hernieuwbaar en duurzaam maakt.

 

Geen verschil voor de gebruiker, wel tot 78% minder CO2

Een ander groot voordeel van biopropaan is de verlaagde CO2 uitstoot. Terwijl de CO2-uitstoot en vrijkomende fijnstof van propaan al laag is in vergeljking met andere fossiele brandstoffen, gaat biopropaan hierin nog verder.

Door op biopropaan over te schakelen stoot Roompot tot 78% minder CO2 uit, ten opzichte van fossiel propaangas. Elke jaarplaatshouder zal op die manier tot meer dan 400 kg minder CO2 per jaar uitstoten, wat een ontzettend groot verschil in hun CO2-voetafdruk betekent.

Opvallend is bovendien dat de jaarplaatshouders de omschakeling naar biopropaangas zelfs niet zouden opmerken als Roompot hen niet zou informeren. Biopropaan is namelijk erg eenvoudig in gebruik. Er is dus geen enkele aanpassing nodig aan de bestaande installaties.

 

Rechtstreeks van Primagaz

Roompot krijgt het biopropaangas rechtstreeks geleverd van Primagaz, dat een dochteronderneming is van SHV Energy. Het is een toonaangevende wereldspeler in de distributie van (bio)propaan en andere vloeibare gassen en onderdeel van het grootste familiebedrijf van Nederland, SHV.

Primagaz en SHV leveren momenteel jaarlijks 45.000 ton biopropaan. Hun duurzaamheids-doelstelling is dat in 2025 25% van het totaal van het geleverde propaan van Primagaz groen is; in 2040 moet dat 100% zijn.

 

Bij Roompot is 100% van het geleverde biopropaan groen en duurzaam.

 
Over Roompot Vakanties ​
Roompot Vakanties is de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland en Europa’s nummer twee. Meer dan 2100 medewerkers staan dagelijks klaar om de gasten te laten genieten van een welverdiende vakantie. Zo worden er ieder jaar zo’n 13 miljoen overnachtingen geboekt in de 19.000 vakantieaccommodaties van Roompot. In totaal heeft de groep meer dan 150 vakantieparken in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje in portfolio, van premium resorts tot comfortabele parken en aantrekkelijke campings. 

Primagaz Benelux
Primagaz Benelux is de lokale propaan- en butaanleverancier met meer dan 65 jaar ervaring. Primagaz ziet een belangrijke rol weggelegd voor biopropaan in de huidige energietransitie. Al in 2025 willen we 85.000 ton CO2 besparen door klanten te voorzien van onze producten. Dit doen wij onder andere met duurzaam biopropaan. Op deze manier willen we bedrijven, maar ook consumenten, voorzien van deze hernieuwbare energiebron. We leveren biopropaan onder andere aan vakantieparken, agrarische bedrijven, defensieterreinen en wijken die geen aardgasaansluiting hebben.

Primagaz, dochteronderneming van SHV Energy
Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy. SHV Energy, met het hoofdkantoor in Hoofddorp, is actief in meer dan 25 landen. Met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar, is het een van de grootste propaanleveranciers ter wereld. SHV Energy blijft zich inzetten om CO2-emissies te verminderen en tegelijkertijd haar activiteiten uit te breiden. Het is onze ambitie dat in 2040 100% van de energieproducten van SHV afkomstig is uit hernieuwbare bronnen.

Voor meer informatie over Primagaz kan je terecht bij:
Ilka Hendrickx, Marketing manager Benelux
Telefoon: +32 13 618284
Mobiel : +32 497 593638


 

 

 • Dagelijks bereikbaar

 • Flexibel betalen

 • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

 • Ideal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Klarna
 • Bancontact

Volg ons op deze kanalen