Roompot - Visgerecht.jpg
Delen:

Roompot serveert voortaan alleen maar duurzame vis

Restaurants en terrassen op vakantieparken heropenen op 1 juni

 • Alle vis op Roompot menukaarten gecertificeerd of groen op de VISwijzer
 • Duurzame vis: zowel tijdens de groei als bij de vangst
 • In samenwerking met leveranciers en de Good Fish Foundation

Goes, vrijdag 29 mei 2020 – Op maandag 1 juni gaan de terrassen en restaurants opnieuw open. Roompot zal vanaf dan enkel nog duurzame vis in zijn restaurants serveren. Gasten kunnen de duurzaamheid van de vis ook opzoeken via de VISwijzer app of de website. Roompot werkt hiervoor samen met zijn leveranciers en de Good Fish Foundation, die de VISwijzer beheert.

Respect voor de zee

Het respect voor de zee is een belangrijk uitgangspunt voor Roompot. De grootste aanbieder van vakantiewoningen in Nederland kent niet alleen zijn oorsprong in Zeeland, maar wordt in de sector ook erkend als de kustspeler bij uitstek. De zee en het beheer ervan is dus een belangrijke troef voor miljoenen gasten die er jaarlijks logeren. Roompot kijkt daarbij niet alleen naar de flora en fauna nabij de zee, maar vindt het ook erg belangrijk wat er ín zee gebeurt.

Om die reden heeft Roompot besloten om enkel nog maar duurzame vis te serveren. Dit gebeurt onmiddellijk bij de heropening van de restaurants en terrassen op maandag 1 juni. Roompot ging hiervoor met zijn leveranciers aan de slag op advies van de Good Fish Foundation en kan vanaf dit voorjaar aan zijn gasten garanderen dat de geserveerde vis uit gezonde visbestanden komt en gevangen of gekweekt is met minimale milieuschade.

Strenge eisen: gecertificeerd of groen op de VISwijzer

Roompot stelt strenge eisen bij de inkoop van zijn vis. Deze moet een erkend keurmerk dragen (ASC voor gekweekte vis of MSC voor wilde vis) of een groene beoordeling hebben op de VISwijzer. Good Fish Foundation heeft het assortiment van Roompot beoordeeld en stelt vast dat zij een volledig duurzame kaart hebben samengesteld. 

 

Roompot loopt voorop op het gebied van duurzame vis

Roompot loopt voorop als aanbieder van duurzame vis in de branche van vakantiewoningen. Diverse andere vakantieparken hebben minimumeisen op het gebied van vis en serveren bijvoorbeeld geen rode vis van de VISwijzer. Roompot gaat enkele stappen verder en serveert enkel nog gecertificeerde vis of groene vis van de VISwijzer. Alle nieuwe menukaarten van Roompot dragen voortaan het label van de Good Fish Foundation, waardoor gasten onmiddellijk kunnen zien dat de vis duurzaam is. De nieuwe menukaarten zijn bij de heropening van de restaurants en terrassen op 1 juni op alle Roompot vakantieparken aanwezig.

Roompot - Menukaart met duurzame vis

PDF - 6.0 Mb

 


 

Beelden in hoge resolutie


 

Over Roompot

Roompot is de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland en Europa’s nummer twee. Meer dan 2100 medewerkers staan dagelijks klaar om de gasten te laten genieten van een welverdiende vakantie. Zo worden er ieder jaar zo’n 13 miljoen overnachtingen geboekt in de 19.000 vakantieaccommodaties van Roompot. In totaal heeft de groep meer dan 150 vakantieparken in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje in portfolio, van premium resorts tot comfortabele parken en aantrekkelijke campings.

Over Good Fish Foundation

De Good Fish Foundation beoordeelt vissen, schaal- en schelpdieren die in Nederland te koop zijn op duurzaamheid en plaatst dit in de VISwijzer. Zij hebben in de VISwijzer een groene, oranje of rode kleur gekregen. Vis met het ASC- of MSC-keurmerk moet aan strenge criteria voldoen en wordt daarom niet apart beoordeeld door de VISwijzer. Vis met een erkend keurmerk is te herkennen aan het blauwe MSC-logo (wildgevangen vis) of aan het groene ASC-logo (gekweekte vis). Kijk voor de VISwijzer op www.goedevis.nl ​ 


 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie of voor aanvullend beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:


 

 

 • Dagelijks bereikbaar

 • Flexibel betalen

 • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

 • Ideal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Klarna
 • Bancontact

Volg ons op deze kanalen