Nieuwvliet-2.jpg
Delen:

Roompot test modernste zwembad van Zeeland in Nieuwvliet-Bad

 

 • Zwemcomplex van 1.225m2, waarvan 500 m2 wateroppervlak
 • 740.000 liter zwemwater dat natuurlijk wordt gereinigd
 • 3 glijbanen: de Aquasmash van 27 meter, de Tube-Tube van 55 meter en de SpeedSlide voor de snelheidsduivels

Goes, maandag 2 november 2020 – Roompot opent binnenkort het grootste zwembad van Zeeland op zijn park in Nieuwvliet-Bad. Het zwemcomplex is ruim 1.225m2 groot en telt 3 baden, evenveel glijbanen en een spraypark-speelplaats met water voor de jongere gasten. Gasten vinden het zwembad in het nieuwe centrumgebouw dat ook een indoor fun- en kidsclub, een hang out zone voor tieners, een fietsverhuur, een supermarkt en verschillende horecapunten onder een dak heeft. 

Een tiental bedrijven leggen momenteel de laatste hand aan het nieuwe centrumgebouw van het Roompot park in Nieuwvliet-Bad. Roompot startte in 2019 met de bouw van dit centrumgebouw en verwacht het binnen een tweetal weken volledig te kunnen openen.

Test zwembad

Voor de gasten van het park volop kunnen genieten van alle faciliteiten test Roompot ze uitvoerig met eigen personeel. Op die manier kunnen de laatste details nog worden aangepast en kan het personeel ervaring in de nieuwe omgeving opdoen.

Vandaag test Roompot het zwembadcomplex van het park dat ruim 1225 m2 groot is, dat bestaat uit een recreatiebad, een warmwaterbad, een kleuterbad en een spraypark, zeg maar een speelplaats met water. In totaal biedt het zwemcomplex niet minder dan 500m2 zwemplezier aan alle leeftijden!

3 glijbanen

Het zwembad is onmiddellijk het modernste zwembad van Zeeland en telt zomaar 3 glijbanen. De eyecatcher in het zwembad is de grote vuurtoren waarin de bezoekers hun weg richting de glijbanen vinden.

Voor de jongste gasten heeft de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Nederland een glijbaan voorzien die op 3 meter hoogte start. De Aquasmash is zo’n 27 meter lang. Wanneer zij in de glijbaan stappen, kiezen de kinderen een symbool, die zij verschillende malen in de glijbaan zullen aantikken.

Een verdieping hoger stapt men in de Tube-Tube die 55 meter lang voor sensatie en plezier zorgt en waar men onderweg in een Cone – een trechtervormig gedeelte – komt.

Snelheidsduivels zullen een verdieping hoger willen stappen en op zo’n 15 meter hoogte de SpeedSlide aantreffen. Hij doet zijn naam alle eer aan, maar de snelheid waarmee men naar beneden glijdt, blijft tot beneden een verrassing. Daar leest men het van het scherm af.

Voor alle leeftijden

Naast het grote recreatiebad van 370 m2 en de drie glijbanen zullen gasten ook kunnen genieten van het warmwaterbad, waarvan de thermostaat op 34°C, en zullen ouders waarschijnlijk richting het 20 m2 grote kinderbad en het Spraypark, een waterspeelplaats met fonteinen, met hun kinderen stappen.

Water natuurlijk gereinigd

Alles bij elkaar kan er 740.000 liter water in het zwembad en zijn buffers en hiermee gaat Roompot erg duurzaam om. Het zwembadcomplex is namelijk het eerste in Zeeland dat het badwater via omgekeerde osmose het water filtert. Door het water met behulp van een membraam en druk te filteren, wordt het spoelwater op natuurlijke manier gereinigd en hergebruikt.

Op termijn ook voor de buurtbewoners

Wanneer het zwembad binnen enkele weken zijn deuren opent zal Roompot, in lijn met de huidige landelijke covid-richtlijnen, het aantal zwembadgasten tot 30 beperken. Parkgasten zullen hun zwembeurt op het park kunnen reserveren.Roompot zal op dat moment de voorrang aan parkgasten geven, maar hoopt er op termijn ook buurtbewoners te kunnen ontvangen.

Heel wat faciliteiten onder een dak

Het 4000 m2 grote centrumgebouw van het park herbergt ook een indoor fun- en kidsclub, een hang out zone voor tieners, een fietsverhuur, een supermarkt en verschillende horecapunten. Net als het zwembad verwacht Roompot die binnen een tweetal weken te kunnen openen, met uitzondering van het restaurant dat voorlopig door covid geen gasten mag ontvangen.

60 aanwervingen

Begin september kondigde Nederlands grootste aanbieder van vakantiewoningen aan dat het in totaal 60 medewerkers voor het nieuwe centrumgebouw zou aanwerven. 35 medewerkers zijn nu gestart, 25 andere volgen in het voorjaar van 2021.


 

Beelden

Video rushes voor redacties

 

Beelden in hoge resolutie


 


 

 

 

 • Dagelijks bereikbaar

 • Flexibel betalen

 • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

 • Ideal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Klarna
 • Bancontact

Volg ons op deze kanalen