Roompot Qurios Le Grau d'Agde.png
Delen:

Roompot trekt met nieuw park naar Frankrijk

 

 • 1ste ontwikkeling voor Roompot in Frankrijk
 • Een prachtige kustlocatie in de Languedoc-Roussillon
 • Eerste gasten in 2022 aan de Middellandse Zee

 

Goes, donderdag 21 januari 2021 – Het 50ste Franse vakantiepark in het Roompot aanbod belooft een erg bijzondere te worden. Voor het eerst in zijn geschiedenis zal Roompot een eigen park onder Franse vlag openen en exploiteren. De ontwikkeling van het Roompot park Le Grau d’Agde aan de Middellandse Zee start nog dit jaar zodat het park al volgend jaar zijn eerste gasten kan verwelkomen.

Bonjour la France

Roompot krijgt er volgend jaar een 50ste park in Frankrijk bij. Voor het eerst in de geschiedenis van Europa’s tweede grootste aanbieder van vakantieparken gaat het ditmaal niet om een partnerpark, maar om het eerste vakantiepark in Frankrijk dat Roompot zelf zal openen en uitbaten.

De opening van een eigen Frans park is voor de belangrijkste Europese kustspeler een (logische) strategische stap. Het land van de stokbroden, wijn en kaas is een erg populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders, Duitsers en Belgen, die jaarlijks ook meer dan 13 miljoen nachten bij Roompot doorbrengen. Daarnaast – en niet onbelangrijk - is Frankrijk ook de meest bezochte vakantiebestemming onder haar eigen 67 miljoen inwoners. Met de opening van een nieuw park onder Roompot vlag zal het Franse publiek nog sneller kennis maken met de kwaliteit en het comfort waarvoor Roompot in Nederland, Duitsland en België al garant staat. ​

Prachtige regio en ideale bereikbaarheid

In zijn zoektocht naar een unieke, zonzekere en idyllische locatie aan de Middellandse Zee, (be)landde ontwikkelaar INLeisure in het vissersdorp Le Grau d’Agde nabij de populaire badplaats Cap d’Agde in de Languedoc-Roussillon. Naast zon, zee en strand biedt de regio tal van charmante dorpen en mooie steden zoals Béziers, Montpellier en het ommuurde historische Carcassonne die gasten maar al te graag zullen willen bezoeken. De vele charmante marktjes met smaakvolle lokale producten en de vele wijndomeinen die de regio verenigt, maken dat heerlijke vakantiegevoel helemaal compleet.

Verder is de regio erg gemakkelijk bereikbaar, of men nu de voorkeur heeft voor de auto (A75 en A9), de hogesnelheidstrein (Montpellier) of het vliegtuig (Béziers en Montpellier).

Kwaliteit, luxe en comfort verenigd op een prachtige plek onder de zon

Ruim een jaar voor de opening staat nu al vast dat het nieuwe Roompot park Le Grau d’Agde zich op vele vlakken van de typische campings en bungalowparken in de regio zal onderscheiden.

Geflankeerd door de zonovergoten Middellandse zee en de idyllische rivier l’Hérault kon Roompot niet dromen van een mooiere ligging voor het toekomstige park waar gasten zich snel thuis zullen voelen. Ontwikkelaar INLeisure, de architecten en Roompot kozen voor een landschappelijk ontwerp met kronkelende paden en een fraaie beplanting die alle gasten de nodige privacy en een instant strand – of zelfs lagune – gevoel in de volle natuur zullen geven. ​

Het kwalitatief hoogwaardige en aansprekende Roompot vakantiepark Le Grau d’Agde zal net geen 100 eigentijdse lodges tellen die de gasten in alle luxe en comfort zullen ontvangen. Die beleving en oog voor detail trekt men uiteraard door in de keuze van materialen, de inrichting en alle voorzieningen die van een vakantiehuis een kwaliteitsvol, luxueus en comfortabel thuis maken.

Met veel aandacht voor die individuele vakantiebeleving van zijn gasten en de toenemende vraag naar kwaliteit, luxe en comfort trekt Roompot het niveau van de woningen - en het park in het algemeen - ook door in de service en passende faciliteiten die gasten van zo’n park verwachten. Een brasserie met een heerlijke kaart rijk aan lokale producten, een minishop, een leuke kinderplek en een (verwarmd) buitenzwembad maken het park compleet en sporen gasten aan om ook van de fantastische omgeving te genieten en eenmaal thuis de mooiste vakantieverhalen met vrienden en kennissen te kunnen delen.

Verdere uitbreiding voor Roompot

De opening van een eigen park in Frankrijk is een strategische keuze voor Roompot. Vanuit zijn leidende positie in Nederland en als nummer twee in Europa kondigde het in juni 2020 aan de ambitie te hebben de grootste aanbieder van vakantieparken in Europa te worden. Die doelstelling wil Europa’s absolute kustspeler via de ontwikkeling van nieuwe eigen parken, overnames en partnerships realiseren.

Vorig jaar kondigde Roompot maar liefst 51 parken aan. Begin 2020 berichtte het dat de 74 Beach Villa’s op Hoek van Holland, de 90 strandhuisjes in Julianadorp en Duinresort Dunimar vanaf 1 januari 2021 via Roompot zouden worden verhuurd. De grootste aanbieder van vakantiewoningen in Nederland onthulde ook dat het dit jaar een nieuw park in Wijdenes en in Someren zou openen, terwijl het in het Belgische Eksel een nieuw natuurpark realiseert dat ook dit jaar zijn eerste gasten zal ontvangen. Ook in België is Roompot volop bezig met de voorbereidingen voor een nieuw park in Oudenaarde. Net na de zomer maakte het bekend dat het Qurios en zijn 4 bestaande en 5 geplande parken overnam, waaronder het nieuwe Roompot Gulpen.

In december volgde de aankondiging dat Roompot zijn aanbod met 27 parken in Frankrijk en 8 in Spanje uitbreidt. In totaal biedt Roompot ruim 180 parken aan.

De aankondiging van het Roompot park Le Grau d’Agde is de eerste voor 2022 en trapt de vele aankondigingen aan die Roompot dit jaar in petto heeft.

Al 49 parken in Frankrijk

Naast de bestaande en toekomstige ontwikkelingen in Nederland, Duitsland en België, vergrootte het Roompot aanbod in Frankrijk de voorbije jaren exponentieel. In 2020 ontdekten Roompots gasten 19 parken nieuw in het aanbod. Eind vorig jaar kwamen daar nog eens 27 parken in Frankrijk bij, waaronder deze 6 bungalowparken.

Roompot heeft de ambitie nog verschillende nieuwe parken in Zuid-Frankrijk met ontwikkelaar INLeisure te openen. Het Roompot park Le Grau d’Agde is dus de eerste in een rij van aankondigingen die op korte termijn zouden kunnen volgen.

Bij de ontwikkeling van die parken staan een unieke locatie en de mogelijkheid om (verschillende types) kwaliteitsvolle en comfortabele vakantieaccommodaties te kunnen aanbieden helemaal bovenaan de lijst met voorwaarden.

Park in ontwikkeling

Roompot vakantiepark ​ Le Grau d’Agde is de 3de ontwikkeling van een Qurios-park onder Roompotvlag. In Callantsoog verwacht Roompot de eerste gasten nog dit voorjaar te kunnen verwelkomen, wat ook het geval is voor het nieuwe park in Gulpen. De ontwikkeling van Qurios le Grau d’Agde start nog dit jaar zodat het klaar is voor eind 2022. ​ 

 • Dagelijks bereikbaar

 • Flexibel betalen

 • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

 • Ideal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Klarna
 • Bancontact

Volg ons op deze kanalen