Roompot - Vakantiepark Schaijk - 1.jpg
Delen:

Roompot Vakantiepark Schaijk in Noord-Brabant stelt 15 woningen ter beschikking aan ondersteunend ziekenhuispersoneel

 • 15 woningen voor ondersteunend ziekenhuispersoneel
 • Om hun woon-werkverkeer te beperken
 • 1 persoon per woning

Schaijk, vrijdag 27 maart 2020 – Het Noord-Brabantse Roompot Vakantiepark Schaijk stelt vanaf dit weekend 15 vakantiewoningen ter beschikking aan het ondersteunend personeel van het ziekenhuis Bernhoven. Door de grote drukte en de lange werkuren door het coronavirus is het woon-werkverkeer voor velen een grote last. Indien de capaciteit van het park verder zou dalen, sluit het Roompot vakantiepark niet uit dat het nog extra woningen aan het ziekenhuis en Brabant Zorg kosteloos zal aanbieden.

 

Door de coronacrisis is het erg druk in de Noord-Brabantse ziekenhuizen. Artsen en het ondersteunend personeel werken hierdoor lange dagen. Hun aanwezigheid is dan ook van levensgroot belang voor vele patiënten. Hun woon-werkverkeer kan voor het ondersteunend personeel in vele gevallen een grote last zijn, zeker na een extra lange shift.15 vakantiewoningen voor ondersteunend personeel

De inzet van het ziekenhuispersoneel is ook ondernemer Charles Veerkamp van het Roompot Vakantiepark in het gelijknamige Schaijk niet ongemerkt voorbijgegaan. Erkentelijk voor wat zij voor de patiënten en bewoners voor de regio doen, stelt hij vanaf dit weekend 15 van zijn vakantiewoningen ter beschikking aan het ondersteunend ziekenhuispersoneel.

Deze woningen worden in normale tijden verhuurd aan gezinnen die van het prachtige park en de regio willen genieten. De rust gunt hij nu aan het ondersteunend ziekenhuispersoneel.

 

1 persoon per vakantiewoning

Hoewel elke vakantiewoning comfortabel plaats biedt voor 4 of 6 personen, zal elk vakantiehuis maar aan 1 persoon worden aangeboden. Na een lange werkdag heeft iedereen nood aan wat rust, redeneert men. 

De bijzondere vakantiewoningen liggen aan de waterkant, midden in het bos of verscholen in het glooiende landschap. Het groen strekt zich uit tot ver buiten het park, waar de ongerepte natuur van oergebied De Maashorst ook alle rust zal bieden aan het personeel dat lange werkdagen heeft. 

Bovendien geldt de landelijke norm dat alleen gezinsleden momenteel in hetzelfde huis mogen slapen. Twee collega’s dezelfde woning aanbieden is op dit moment niet aan de orde, hoewel elke vakantiewoning voldoende kamers telt.

 

Voor het ondersteunend personeel van ziekenhuis Bernhoven

De 15 woningen biedt het park aan het ondersteunend ziekhuispersoneel van Bernhoven, dat zich op slechts 12 km van het vakantiepark bevindt. Dankzij het initiatief van het vakantiepark is het ziekenhuispersoneel dat verder woont “thuis” in 15 minuten.

 

Misschien nog meer woningen

Het Roompot Vakantiepark Schaijk schenkt hiermee alle woningen die momenteel vrij zijn op het park. Indien er de komende weken nog meer woningen vrij zouden komen, zal het park de woningen ook ter beschikking stellen aan het personeel van Bernhoven en Brabant Zorg.

 

Elke woning grondig ontsmet bij vertrek

Door het coronavirus worden alle vakantiewoningen op het vakantiepark al extra grondig gepoetst, wanneer gasten de woningen verlaten.

Dit geldt uiteraard ook voor de woningen die het park gratis ter beschikking stelt aan het ziekenhuispersoneel. Het is voor het park van ontzettend groot belang dat elke woning ontsmet is na elk bezoek.

 

Roompot Vakantiepark Schaijk

Met een indoor speelbos, scooterverhuur en funbowling-baan is er in normale tijden een hoop te beleven op het park. Maar ook de prachtige omgeving – midden in de bossen – is een belangrijke reden om hier vakantie te vieren. Een bezoek aan de vestingstadjes Grave en Ravenstein of provinciehoofdstad Den Bosch behoort natuurlijk tot de mogelijkheden en na zo’n cultureel uitstapje komen alle foto’s en indrukken op tafel in parkrestaurant Charlie. ‘s Avonds gaan lekker de voetjes omhoog in de sfeervolle lodge of villa. Deze bijzondere vakantiewoningen liggen aan de waterkant, midden in het bos of verscholen in het glooiende landschap. Het groen strekt zich uit tot ver buiten het park, waar de ongerepte natuur van oergebied De Maashorst op gasten wacht.


 


 

 

 

 • Dagelijks bereikbaar

 • Flexibel betalen

 • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

 • Ideal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Klarna
 • Bancontact

Volg ons op deze kanalen