Afbeelding 2 standaard afmeting.png
Delen:

Roompot zet duurzame appetizer van mossel en venkel op de kaart tijdens de Nederlandse Nationale Mosselweek

Roompot is de eerste in de branche van vakantiewoningen om alleen maar duurzame vis te serveren

 

 • Duurzame appetizer van mossel en venkel ontwikkeld door chef uit Phoenix (USA)
 • Alleen bij Roompot: in Zeeuwse parken van maandag 18 t/m zondag 24 oktober
 • Roompot wil hiermee de Nederlandse Nationale Mosselweek extra onder de aandacht brengen bij zijn gasten

 

Zeeland, donderdag 14 oktober 2021 – Roompot zet van 18 tot en met 24 oktober een heerlijke en duurzame appetizer van mossel en venkel op de kaart van zijn Zeeuwse parkrestaurants. Het wil hiermee de Nationale Mosselweek van de Good Fish Foundation extra onder de aandacht brengen bij zijn gasten. Sinds mei 2020 serveert Roompot alleen maar duurzame vis. Het is de eerste in de branche van vakantiewoningen in Nederland die bewust alleen duurzame vis en schaaldieren heeft.

 

Nationale Mosselweek

Samen met het Nederlands Mosselbureau en MSC blaast de Good Fish Foundation nieuw leven in de Nationale Mosselweek. Van al het zeeleven is de mossel waarschijnlijk wel het meest duurzame product dat men kan eten. Op de VISwijzer van de de Good Fish Foundation scoren mosselen groen, dankzij het stabiele bestand, de duurzame kweektechniek en het goede beheer.

 

Tijdens de Nationale Mosselweek serveren de deelnemende restaurants een heerlijke en duurzame appetizer van mosselen. Hiermee brengen ze niet alleen de mossel onder de aandacht maar tonen ze ook aan hun gasten dat je mosselen op vele manieren kan eten. De grote mosselpot is er maar een van. ​

Alleen duurzame vis bij Roompot
Ook Roompot wil het initiatief steunen. Sinds mei 2020 heeft Roompot namelijk alleen maar duurzame vis op zijn menukaarten. Als aanbieder van vakantiewoningen en -parken is het de eerste in die branche om alleen vis te serveren die gecertificeerd of groen is op de VISwijzer.

Appetizer ontwikkeld door een internationale chef

Met steun van de Good Fish Foundation vroeg Roompot aan de internationale en duurzame chef Danielle Leoni uit Phoenix (USA) om een heerlijke appetizer met mosselen te creëren. Met veel enthousiasme ging ze hiermee aan de slag. ​

De internationale chef die alleen met duurzame producten in de keuken werkt, ontwikkelde een duurzame soep met mosselen, venkel en anijs. Het personeel van de Zeeuwse Roompot parken Aquadelta, Noordzee Résidence Cadzand-Bad, Noordzee Résidence De Banjaard, Beach Resort Nieuwvliet-Bad, Roompot Beach Resort Kamperland (Beachclub Bestevaer) en Hof Domburg zal het gerecht volgens haar recept klaarmaken en met een glimlach serveren.

Duurzaam, maar niet duur

Door aan de Nationale Mosselweek deel te nemen, wil Roompot niet alleen bewijzen dat er voldoende duurzame alternatieven in de zee zijn, maar dat zo’n gerecht ook niet duur hoeft te zijn. De appetizer staat voor €5,50 op de kaart.


 

Eerdere berichten over dit onderwerp:

 

 

 • Dagelijks bereikbaar

 • Flexibel betalen

 • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

 • Ideal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Klarna
 • Bancontact

Volg ons op deze kanalen