E1.jpg
Delen:

Nieuw vakantiepark in Someren versterkt aanbod Roompot in Noord-Brabant vanaf 2021

Ondanks coronacrisis zet Roompot expansieplannen voort

 • 100 stijlvolle vakantiehoeves met rieten kap
 • Zorgvuldig geïntegreerd in de mooie natuur van de Heihorsten
 • Vanaf 2021 in het Noord-Brabantse aanbod van Roompot

Goes, dinsdag 21 april 2020 – Ondanks de huidige coronacrisis die heel wat activiteiten lamlegt, bouwt Roompot verder aan zijn toekomst. Nederlands grootste aanbieder van woningen zal zijn aanbod in 2021 in Noord-Brabant met 100 nieuwe vakantiewoningen uitbreiden. Het nieuwe vakantiepark met prachtige en kwaliteitsvolle vakantiehoeves in Someren is in aanbouw.

Prachtige natuur

Tussen de kern van Someren en het uitgestrekte natuurgebied van de Strabrechtse Heide in Noord-Brabant vindt men de Heidehorsten. Deze unieke waardevolle natuurgebieden met onafzienbare heidevelden, talloze vennen en uitgestrekte bossen zijn het domein van grazers, maar ook van moeras- en watervogels. Een gewilde locatie om te vertoeven!

Roompot Someren - luchtbeeld
Roompot Someren - luchtbeeld

Veelzijdig genieten

Te voet, op de fiets, mountainbike of te paard. Wie vanaf volgend jaar met Roompot op het vakantiepark verblijft, kan zo de natuur intrekken. Direct buiten het park kunnen gasten een fiets- of mountainbike huren en vinden zij de zeer compleet uitgeruste manege Het Keelven. Ook golfliefhebbers zullen hier hun hart ophalen. Zo’n beetje naast de deur ligt de 27 holes baan De Swinkelsche, met sfeervol clubhuis, driving range en golfschool.

100 stijlvolle vakantiehoeves

Het toekomstige Roompot vakantiepark dat volgend jaar zijn deuren opent, zal 100 stijlvolle vakantiehoeves tellen. De vijf verschillende types hoeves zullen zeker in de smaak vallen bij de gasten van de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Nederland. De woningen zullen voorzien zijn van rieten daken, horizontaal aangebrachte gevelbekleding van duurzaam hout en traditioneel metselwerk. Alles met een knipoog naar de historische architectuur in de regio. 

Bij het uittekenen van het park hebben de architecten veel aandacht besteed aan een gevarieerd en kwaliteitsvol aanbod dat een mooie eenheid vormt. De vijf verschillende types hoeves, geïnspireerd op de Brabantse boerderijen en schuren, bieden plaats aan gezelschappen van 4 tot 12 personen. Alle woningen zijn voorzien van een ruime en stijlvolle ingerichte woonkamer, dubbele tuindeuren naar het terras, een volledig uitgeruste keuken, flatscreen tv in de woonkamer en wifi. Zij tellen 2 tot 6 slaapkamers en 1 tot 4 badkamers met luxe sanitair. Ongeveer een derde van de woningen kan zelfs met privé-sauna en bubbelbad worden gehuurd.

De aannemer is recent begonnen met de bouw van de eerste drie woningen. De 97 andere vakantiehoeves zullen in de loop van 2021 worden opgeleverd. Het park vervoegt in dat jaar ook het aanbod van Roompot en wordt het 10de park van Roompot in Noord-Brabant.

Roompot Someren - Hoeve Groot Eckerbroek
Roompot Someren - Hoeve Groot Eckerbroek

Duurzaam

Bij de realisatie van het park heeft de opdrachtgever veel aandacht besteed aan de kwaliteit en duurzaamheid. Dat betekent onder meer dat duurzaam hardhout en HR ++ beglazing worden gebruikt. Alle buitenmuren worden voorzien van hoogwaardige gevelisolatie en luchtdicht afgewerkt. De woningen worden bovendien gasloos gebouwd en zijn voorzien van een elektrische warmtepomp.

Alle faciliteiten in huis

De receptie huist in een ruim opgezet centrumgebouw met een rieten dak dat ook van binnenuit te bewonderen is. Het geeft meteen dat imposante maar sfeervolle gevoel dat het park zo onderscheidt. Hier worden gasten hartelijk ontvangen en vinden zij een winkel met broodjesservice en een wasruimte voorzien van wasmachines en drogers. 

Ondanks coronacrisis

De coronacrisis heeft uiteraard een impact op het toerisme in Noord-Brabant. Zo verbiedt de huidige noodverordening er recreatief nachtverblijf. Toch zijn Roompot en de ontwikkelaar van het park overtuigd van het toekomstige succes van dit vakantiepark. Zij sloten deze overeenkomst namelijk in volle crisis.

Minstens 5 nieuwe parken in Nederlands Roompot aanbod in 2021

Eerder dit jaar kondigde Nederlands grootste aanbieder van vakantiewoningen al een ruime uitbreiding van het aanbod voor 2021 aan. Die plannen gaan onverminderd door. Zo zal Roompot in 2021 een nieuw park in het Noord-Hollandse Wijdenes open. Verder verhuizen de mooiste Beach Villa’s van Nederland en 90 strandhuisjes in Julianadorp op 1 januari 2021 naar Roompot. In hetzelfde dorp verlengde Roompot eerder deze maand ook zijn partnership met de eigenaren van Resort Duynzicht. Maar daarvoor zal Roompot nog dit zomerseizoen het Vakantiepark De Soeten Haert met een nieuw centrumgebouw heropenen. De datum hiervan hangt af wanneer de Veiligheidsregio Zeeland dit toelaat.


 


 

 

 • Dagelijks bereikbaar

 • Flexibel betalen

 • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

 • Ideal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Klarna
 • Bancontact

Volg ons op deze kanalen