Roompot x Landal GreenParks - lores.jpg
Delen:

Roompot en Landal GreenParks gaan samen verder

Samen 305 vakantiebestemmingen in Europa

Goes en Den Haag, woensdag 12 april 2023 – Roompot en Landal GreenParks mogen van de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM) samen verder. Eerder ontvingen de reisaanbieders al goedkeuring op Europees niveau. Roompot en Landal GreenParks bieden samen onvergetelijke vakanties op 305 vakantiebestemmingen in elf Europese landen. Voor de gasten verandert er niets.

Bij Roompot en Landal GreenParks is men verheugd over de goedkeuring van de ACM. Na onder andere het akkoord van de Europese en Nederlandse mededingingsautoriteiten kan de overname van Landal GreenParks door Roompot op dinsdag 18 april plaatsvinden.

Samen zullen Roompot en Landal GreenParks één organisatie vormen en zo de meest veelzijdige en kwalitatief beste vakantiekeuze aan hun gasten aanbieden; van met de voeten in het zand tot in de sneeuw en van een onvergetelijke vakantie in de natuur tot een onbezorgde zomervakantie in Zuid-Europa. Van ruime campingplaatsen tot luxe design villa’s en van tiny houses tot beach villa’s, inclusief duurzame lodges en luxe kampeermogelijkheden bij de boer. Dit alles op 305 vakantiebestemmingen in elf Europese landen.

Roompot en Landal GreenParks zullen starten met de integratie van beide organisaties. Een eerste stap in de integratie is de samenstelling van een gezamenlijke directie. Zoals aangekondigd in juni 2021 wenst het bedrijf een regionale spreiding van medewerkers te behouden en in een internationale setting talenten optimaal te benutten. Het zal daarom vanuit meerdere kantoren in Nederland opereren en via regionale kantoren in het buitenland vertegenwoordigd zijn. De parken van Landal GreenParks zijn nu te boeken op de website van Landal GreenParks en het aanbod van Roompot op de website van Roompot.

Daarnaast neemt Dormio Group 30 Nederlandse parken van Roompot en Landal GreenParks over. Dit was een voorwaarde van de ACM bij de overname van Landal GreenParks door Roompot. Dormio Group neemt ook de betrokken parkmedewerkers en de eerder gemaakte boekingen van de gasten over.

Over de financiële voorwaarden communiceren de betrokken partijen niet.


Kerncijfers

 

Roompot & Landal GreenParks

Aantal vakantiebestemmingen (na overname van 30 parken door Dormio)

305

Aantal vakantieaccommodaties en campingplaatsen

Ruim 30.000

Aantal landen in het aanbod

11
Nederland, Duitsland, België, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië, Hongarije, Verenigd Koninkrijk

Aantal overnachtingen in 2022

Ruim 25 miljoen

Aantal medewerkers

Ca. 5.500

 


Over Roompot

Roompot is een toonaangevende aanbieder van vakanties en accommodaties in Europa. Met meer dan 200 unieke vakantiebestemmingen biedt Roompot voor elk wat wils: van rust en ruimte tot gezelligheid en activiteiten, van zee en strand tot bos en heuvels, van beach houses en vakantiehuizen tot designvilla's en van glamping tot luxe kamperen bij de boer.

Meer dan 2.100 medewerkers staan dagelijks klaar om de gasten te laten genieten van een welverdiende vakantie. Zo worden er ieder jaar zo’n 13 miljoen overnachtingen geboekt in de meer dan 17.000 vakantieaccommodaties van Roompot in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje.

Roompot staat garant voor kwaliteit, flexibiliteit en gastvrijheid. Al ruim 50 jaar verzorgt de vakantieaanbieder onvergetelijke vakanties voor jong en oud.

Meer informatie op news.roompot.com

Over Landal GreenParks

Landal GreenParks exploiteert ruim 100 bestemmingen in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Hongarije. Op dit moment biedt Landal GreenParks 15.000 vakantieaccommodaties en 1.300 campingplaatsen. Jaarlijks kiezen meer dan 3,2 miljoen gasten voor Landal GreenParks en brengen er 15,6 miljoen overnachtingen door. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken ca. 3.400 medewerkers.

Landal GreenParks heeft een ambitieus duurzaamheidsprogramma en wil onvergetelijke vakanties waarmaken, met een positieve impact op natuur, regio, mens en klimaat. In 2023 werd Landal GreenParks voor het zesde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot meest duurzame vakantieparken aanbieder door de Sustainable Brand Index.

Onder Landal GreenParks vallen ook de merken: Hof van Saksen, Landal Ski Life, Landal Camping, Landal Business Line, Landal Makelaardij en Vakantiemakelaar.

Meer info op newsroom.landal.com

Over Dormio Group

Dormio Group ontwikkelt sinds 2001 luxe vakantieresorts en hotels op toeristische toplocaties. Dormio Group is als projectontwikkelaar en bemiddelaar verantwoordelijk voor de verkoop, verhuur en het beheer van de vakantiewoningen, appartementen en/of hotelkamers op deze resorts en hotels. Door Dormio’s marktkennis, betrokkenheid en liefde voor het leisure-vak, die je terugziet in de resorts en hotels, worden zowel de klanten als gasten volledig ontzorgd. Bij Dormio Group werken dagelijks zo’n 400 medewerkers in de verschillende landen, waarvan 85 op het hoofdkantoor in het centrum van Arnhem. Het portofolio bestaat momenteel uit twaalf locaties in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. Voor meer informatie, bekijk de website: www.dormiogroup.com


Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor nadere informatie over Roompot:
Baptiste van Outryve, Corporate Communications manager ​
Telefoon: +31 (0)6 30 94 78 24 of +32 493 241 884
E-mail: outryve.b.van@roompot.nl
Meer informatie, beeldmateriaal en persberichten over Roompot zijn te vinden op news.roompot.com

Voor nadere informatie over Landal GreenParks:

Jeannette ten Kate, Corporate PR Manager,
Telefoon: +31 (0)88 205 9709 of +31 (0)6 - 53 89 24 45
E-mail: jeannette.tenkate@landal.com
Meer informatie, beeldmateriaal en persberichten over Landal GreenParks zijn te vinden op newsroom.landal.com

Voor nadere informatie over Dormio Group:

Annelijn Oviawe
Telefoon +31(0)6 598 382 46
E-mail: pr@dormio.eu
Meer informatie, beeldmateriaal en persberichten over Dormio zijn te vinden op dormiogroup.nl/pers


Beeld in hoge resolutie

 

  • Dagelijks bereikbaar

  • Flexibel betalen

  • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

  • Ideal
  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact

Volg ons op deze kanalen