Recent bekeken

We hebben de meest recent bekeken parken, verblijven, kampeervelden en hotelkamers voor je bewaard.

Roompot omarmt talenten en gaven van medewerkers met een licht verstandelijke beperking

Roompot omarmt talenten en gaven van medewerkers met een licht verstandelijke beperking

Een podcast met jobcoach Arie van der Voort van ’s Heeren Loo en Bert Bloem, General Manager van Roompot park Hof Domburg

Inclusie op de werkvloer wordt gelukkig bij steeds meer werkgevers normaal. Maar wat komt erbij kijken als je als ondernemer iemand met een lichte verstandelijke beperking (LVB) in dienst neemt?

Hierover ging Bert Bloem, General Manager van het Roompot park Hof Domburg, in gesprek met jobcoach Arie van der Voort van ’s Heeren Loo. In de podcast bevestigt Bert Bloem hoe belangrijk deze collega's voor Roompot en de gasten zijn. "Zonder hen zouden we niet meer kunnen."

Inclusie op de werkvloer wordt al jaren bij Roompot omarmt. Vorig jaar breidde het zijn bijzondere samenwerking nog verder uit met gehandicaptenzorgorganisatie ’s Heeren Loo.

Beluister de podcast via jouw favoriete podcastspeler:

 

Over de podcastreeks

1 op de 17 Nederlanders heeft een lichte verstandelijke beperking (LVB). Dat zijn 1,1 miljoen mensen. Zij willen ook gewoon meedoen in de samenleving. Vaak merk of ziet men een LVB niet meteen aan iemand. En soms is het zelfs helemaal niet bekend. Over leven met een LVB gaat gezinsbehandelaar Maria Proost in gesprek met mensen met een LVB en met verschillende professionals. Hoe gaat men het gesprek aan met iemand met een LVB over bijvoorbeeld schoolkeuzes, regels op de werkvloer en zwaardere onderwerpen als trauma’s en contact met de politie? En hoe kan men nou het beste reageren als de communicatie vast lijkt te lopen?

In zeven afleveringen spreekt Maria onder andere met gedragswetenschappers van ’s Heeren Loo en organisaties als Roompot, maar ook woningcorporatie de Alliantie en de zedenrecherche die in hun dagelijks werk veel in contact komen met mensen met een LVB.

 

Nieuws Duurzaamheid

Over Roompot

Over Roompot

Roompot is een leidende aanbieder van vakantieparken in Europa. Meer dan 2.100 medewerkers staan dagelijks klaar om de gasten te laten genieten van een welverdiende vakantie. Zo worden er ieder jaar zo’n 13 miljoen overnachtingen geboekt in de meer dan 17.000 vakantieaccommodaties van Roompot. In totaal heeft de groep meer dan 200 vakantielocaties in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje in portfolio, van beach houses tot design villa's en van glamping tot luxe kamperen bij de boer. 

Meer informatie op news.roompot.com

Roompot
Postbus 6
4460 AA Goes
Nederland