linkedin-kruiden (2).jpg
Delen:

Roompot parken schenken 2.000 kg etenswaren aan voedselbanken in Zeeland

6.500 maaltijden dreigden verloren te gaan door verplichte sluiting van vakantieparken

 • Voedselbank in Middelburg ontvangt 2.000 kg eten van Roompot parken
 • Kruidenierswaren en vers voedsel zoals melk, kaas, eieren en vlees
 • 26 parken uit Roompot aanbod dicht in Zeeland

Goes, dinsdag 31 maart 2020 – De voedselbank van Middelburg zal woensdag 2.000 kg aan etenswaren van Roompot ontvangen. De kruideniers- en verswaren dreigden door de verplichte sluiting van de vakantieparken in Zeeland verloren te gaan, maar gaan nu naar zij die voedselhulp het hardst nodig hebben. 

De Veiligheidsregio Zeeland besloot afgelopen vrijdag dat alle vakantieparken in Zeeland maandag om 12u dicht moesten. Met het vertrek van alle gasten en het verbod om nieuwe aankomsten toe te laten, dreigde heel wat eten verloren te gaan in de bewaarkasten en koelcellen van de gesloten Roompot parken.

 

Vorige week al contact met voedselbanken

Met als doel de kruideniers- en verse etenswaren te redden en diegene te helpen die dat voedsel het hardst nodig hebben, contacteerde Roompot vorige week al de voedselbank van Middelburg met de vraag of zij deze goederen konden herverdelen via de verschillende voedselbanken in Zeeland onder het publiek dat voedselhulp het hardst nodig heeft. ​ 

Roompot kan op de steun van leverancier Van Tol Versunie rekenen voor de tijdelijke opslag en het transport van de kruideniers- en verswaren, afkomstig van de Roompot parken.

 

2.000 kg kruideniers- en verswaren

Het voorbije weekend en maandag selecteerden de horeca- en retailmedewerkers van Roompot in Zeeland de goederen die de komende weken verloren dreigden te gaan omdat hun houdbaarheidsdatum naderde. Dit zijn zowel kruidenierswaren als verswaren zoals melk, kaas, eieren, vlees e.a. producten.

In totaal ontvangt de voedselbank van Middelburg woensdag 2.000 kg aan voedingswaren van de gesloten Roompot parken, die ze dan zal herverdelen onder de andere voedselbanken in Zeeland. In totaal kunnen hiermee 6.500 maaltijden worden geschonken.

Vakantiewoningen aan ondersteunend ziekenhuispersoneel

De steun van Roompot beperkt zich in deze tijden niet tot het schenken van maaltijden. Vrijdag kondigde Roompot ook al aan dat zijn vakantiepark in het Noord-Brabantse Schaijk 15 vrije woningen voor ondersteunend verzorgingspersoneel van het ziekenhuis Bernhoven ter beschikking stelt, zodat het na een extra lange en vermoeiende werkdag geen grote afstanden meer naar huis moet afleggen.

Roompot had dezelfde plannen in Zeeland, maar moest dat idee laten varen nadat de Veiligheidsregio besliste om de vakantieparken verplicht te sluiten.


 

 

 

 

 • Dagelijks bereikbaar

 • Flexibel betalen

 • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

 • Ideal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Klarna
 • Bancontact

Volg ons op deze kanalen